ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Σάμου, παραβρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Επρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας το Κίνημα και τον Πρόεδρό του Πάνο Καμμένο.
Με την ιδιότητα και του βουλευτή που εκπροσωπεί τη Σάμο στο Κοινονοβούλιο, ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους πολιτευτές Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου, ακολούθησε χθες βράδυ Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο και σήμερα Δευτέρα παρέστη στη Δοξολογία για την ιστορική και νικηφόρα ναυμαχία της Μικάλης, καταθέτοντας και στεφάνι στο ηρώο του Λυκούργου Λογοθέτη.
Μετά το τέλος των επίσημων εκδηλώσεων και πριν την αναχώρησή του από το νησί μας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πραγματοποίησε και εθιμοτυπική επίσκεψη στο φυλάκιο της Ψιλής Άμμου.


Κατά τη διάρκεια της 24ώρου παραμονής του στο νησί, ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνεργασία με τους πολιτευτές και συντονιστές του Κινήματος, καταγράφοντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και τα οποία πρέπει να προωθήσει προς επίλυση είτε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες είτε απ' ευθείας στα αρμόδια υπουργεία.




Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος των επίσημων εκδηλώσεων της γιορτής του Σωτήρος και της επετείου της ναυμαχίας της Μυκάλης στη Σάμο, έκανε τις εξής δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Ερ: Τι έχετε να δηλώσετε για τη σημερινή επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας της Μυκάλης;
Απ: Οι αγώνες που τιμούμε σήμερα είναι το παράδειγμα και σηματοδοτούν τους νέους αγώνες που κάνουμε τώρα για να απαλλαγούμε από τους κατακτητές του Μνημονίου. Και αυτούς που το υπηρετούν εδώ και εκείνους που μας το επιβάλλουν από το εξωτερικό σε συνεργασία με τους τοκογλύφους τραπεζίτες.
Ερ: Ήσασταν ο μόνος Εκπρόσωπος κόμματος που αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για την Ολυμπιακή Φλόγα. Πώς το σχολιάζετε το όλο θέμα;
Απ: Ήταν μία επιβεβλημένη αντίδρασή μου διότι τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα έχει κλιμακώσει τις πάσης φύσεως ενέργειες της σε βάρος της Ελλάδας είτε αυτές αφορούν φρεγάτες είτε την ΑΟΖ και την αμφισβήτηση του Καστελόριζου είτε την Προεδρεία της Κύπρου στην Ε.Ε είτε τις «επίσημες επισκέψεις» στη Θράκη είτε το προκλητικό καπέλωμα των μουσουλμάνων της Ρόδου από τον Τούρκο Πρέσβη είτε όπως προχθές, την απόπειρα οικειοποίησης της πατρότητας της Ολυμπιακής Φλόγας.
Απάντησα αυστηρά και για την Ολυμπιακή φλόγα, διότι έτσι αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Και σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω τα εξής:

Αναμφισβήτητα ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε μία ανιστόρητη και φαιδρή δήλωση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να αντιμετωπισθεί με ειρωνείες και αστειάκια, όπως πρότειναν ορισμένοι πρώην και νυν βουλευτές, που δεν αντιλαμβάνονται ότι τα καλαμπούρια, τα ζεϊμπέκικα και οι κουμπαριές με την Άγκυρα πρέπει να κοπούν μαχαίρι. Και ότι ο Τούρκος, για τα πάντα που κάνει και λέγει, χρειάζεται σοβαρή, αποφασιστική και αυστηρή αντίδραση.

Απλά να θυμίσω σε εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και μάλιστα σε εποχές με έντονες γεωστρατιωτικοπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αυτό που λέει ο σοφός λαός: «Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι». Γιατί όταν αυτό συμβεί, θα είναι αργά για πάψει η ανεκδοτολογία τους.

Όπως επίσης για τους ίδιους προαναφερόμενους λόγους, διαφωνώ και με την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας που αρκέστηκε να διαδώσουν μέσω κύκλων του ότι: «Είναι τόσο ανιστόρητο και αστείο το λεχθέν του Ερντογάν, που δεν αξίζει σχολιασμό».

Τέλος, λυπάμαι που κανένα άλλο ελληνικό κόμμα δεν μπήκε στο κόπο να δώσει μια απάντηση στη πρόκληση Ερντογάν, όπως έκαναν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Σχόλια