Υπάρχει ΜΟΝΟ μία λύση γιά την ύπαρξη του ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ)

Το ''Κ'' ήταν το μόνο ΜΜΕ, επικριτικό έναντι του ΣΑΕ από τότε που η Οργάνωση δημιουργήθηκε. Φαινόταν από την αρχή ότι χτίστηκε με ''σάπια θεμέλια'', αφού στην πρώτη ιδρυτική Συνέλευση στην Θεσσαλονίκη (Δεκέμβριος 1995), ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης, έκανε την γνωστή... καλπονοθεία. Δυστυχώς, το ''Κ'' αποδείχτηκε σωστό και το ΣΑΕ λάθος (θα ήταν προτιμότερο να είχε συμβεί το αντίθετο).
Με λίγα λόγια (επειδή τα υπόλοιπα καταγράφονται παρακάτω ή στο αρχείο του ''Κ''), το ΣΑΕ ΜΠΟΡΕΙ να έχει λόγο ύπαρξης και να μετατραπεί σε Οργάνωση του απόδημου Ελληνισμού, ΜΟΝΟ αν:


ΔΕΝ είναι μέλη του ομογενειακές οργανώσεις κι ενορίες. Μέλη του να είναι ΜΟΝΟ άτομα, Ομογενείς.

Αποδεδειγμένα (στις ΗΠΑ γιά παράδειγμα) τα 3/4 των Οργανώσεων είναι, χωρίς καμία αμφιβολία,...''μαϊμούδες'', δηλαδή, τυπικά υπαρκτές, αλλά ουσιαστικά ανύπαρκτες, με τους ίδιους ''ισόβιους'' γερασμένους, ''ψώνια'' και μη προεδροπαράγοντες, με την νοοτροπία παρελθόντων δεκαετιών. Να γιατί, όπως παραδέχονται και οι ίσαμε τώρα αξιωματούχοι του ΣΑΕ, αλλά και κρατικοί φορείς της Ελλάδας, στο ΣΑΕ ουδέποτε εκπροσωπήθηκε -στα 17 χρόνια ύπαρξής του- ποσοστό μεγαλύτερο του 5%, της, ανά την υφήλιο, ελληνικής Ομογένειας. Μην κρυβόμαστε άλλο: Επτά στις δέκα ομογενειακές Ομοσπονδίες και Παν-Ενώσεις είναι τυπικά μόνο Οργανώσεις. Ουσιαστικά είναι μη ενεργές.
Αποδεδειγμένα, ακόμα και στις Οργανώσεις
-''μαϊμούδες'' ΔΕΝ εκπροσωπείται τυπικά ποσοστό μεγαλύτερο του 15% των Ομογενών. Ουσιαστικά πολύ μικρότερο, επειδή η μεγάλη πλειοψηφία των μελών τους ανήκουν και σε έναν άλλο σύλλογο ή και σε εκκλησιαστική ενορία.
'Ενα απλό, αλλά συνηθισμένο παράδειγμα του λάθους που λέγεται ΣΑΕ και των Οργανώσεων (μόνο) μελών του: Ο υπογράφων, με καταγωγή Αργολίδα, στις δύο Πολιτείες που ζει στις ΗΠΑ (Φλόριδα και Νέα Υόρκη) δεν εκπροσωπείται στο ΣΑΕ, απλούστατα γιατί στις δύο Πολιτείες ΔΕΝ υπάρχει Οργάνωση (σύλλογος ή Ομοσπονδία) εθνικοτοπική, Αργολίδας. Δεν είναι μέλος ούτε σε εκκλησιαστική ενορία. Και η μεγάλη πλειοψηφία των Ομογενών ανήκει στην ίδια κατηγορία. Δηλαδή και να θέλουν, ΔΕΝ μπορούν να εκπροσωπηθούν από το ΣΑΕ ή να συμμετέχουν σε αυτό. 'Αρα στην πράξη, το ΣΑΕ είναι η Οργάνωση των ολίγων, γιά τα πολιτικο-κομματικά παιχνιδάκια των Αθηνών. Να γιατί στο ΣΑΕ ουσιαστικά δεν εκπροσωπήθηκε, ουδέποτε, ποσοστό μεγαλύτερο του 5% της Ομογένειας, ενώ το 70% των Οργανώσεων δεν έπρεπε καν να συμμετέχουν στις παγκόσμιες Συνελεύσεις του, απλούστατα γιατί ουσιαστικά είναι μη ενεργές. Μην ξεχνάμε ακόμα, ότι και στις 6 παγκόσμιες Συνελεύσεις του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη (σε 12 χρόνια) οι αντιπρόσωποι- ''τουρίστες'' Οργανώσεων, σε ποσοστό 90-95% ήταν πάντα οι ίδιοι ''ψηφοκουβαλητές''. Και ο ''τουρισμός'' τους στο όνομα της Ομογένειας, έγινε με κρατικό χρήμα.
Συμπέρασμα: Αντικειμενικά, μόνο αν οι Ομογενείς, ως άτομα, είναι μέλη ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου ΣΑΕ (ή όπως αυτό μετονομαστεί) θα μιλάμε ουσιαστικά και πραγματικά γιά Οργάνωση του απόδημου Ελληνισμού και όχι γιά κρατικοδίαιτο νεο-ελληνικό ''χαβαλέ'' (όπως έγινε και είναι ακόμα) των ολίγων ''ημετέρων'', μόνιμων προεδροπαραγόντων της αυτοαποκαλούμενης ''οργανωμένης Ομογένειας'', που λειτουργούν ως ''φερέφωνα'' της κάθε ελληνικής κυβέρνησης.
Σημ.: Σε ότι αφορά τα περί παγκόσμιας Συνέλευσης τον Δεκέμβριο, θα ήταν προτιμότερο να αναβληθεί γιά ένα χρόνο, να παραιτηθεί το (παράνομο τώρα) προεδρείο, του -ουσιαστικά διαλυμένου- ΣΑΕ και η Ομογένεια να αποφασίσει από μόνη της αν θέλει το ΣΑΕ και πως, χωρίς τις διαχρονικές καταστροφικές παρεμβάσεις της (κυβερνητικής) Αθήνας. Δεν χρειάζεται να διαιωνίζεται κι άλλο μιά άθλια κατάσταση, που πρώτιστα διαιρεί, προσβάλει και υποτιμά την Ομογένεια.

(Οι ΣΑΕριτζήδες δεν έδωσαν λογαριασμό και γιά το κρατικό χρήμα που ξόδευαν αυθαίρετα. Ο ταμίας δεν έχει δώσει ακόμα απολογισμό γιά τα χρόνια 2008-2011 και κανείς κρατικός φορέας με πρώτη την γελοία και άχρηστη ΓΓΑΕ, που υπάγεται στο ΥΠΕΞ, δεν συγκινείται).

Επιτέλους ας γίνει το απλό και λογικό, δηλ. να αντιστραφούν οι όροι:
Να γίνει η ελληνική κυβέρνηση συμβουλευτικό όργανο της παγκόσμιας Οργάνωσης των Απόδημων. Αν θέλουμε να μιλάμε γιά ένα ΣΑΕ των πολλών και όχι των ολίγων "ημέτερων", κατευθυνόμενων από τις πολιτικές-κομματικές συμμορίες Ελλάδας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Θυμίζουμε την φράση του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Δόλλη, στην συνεδρίαση του προεδρείου ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2010: «Είδα τα χρηματικά ποσά που διακινείτε και μου σηκώθηκαν οι τρίχες! Είδα και τι γίνεται με το ''Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού''. Αυτά είναι παράνομα πράγματα, θα μας δέσουν όλους! Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το πανηγύρι... Μόνο ρουσφέτια ζητάτε».
Μήπως έχει αργήσει πολύ η ενασχόληση εισαγγελέα στην Ελλάδα, με το ΣΑΕ;
( Γ. Λυκ - 27 Αυγ. '12 )

http://www.kalami.net/2012/omogeneia/tsiaras_sae.html

Σχόλια

  1. Τα λαμόγια είναι το μόνο είδος που παράγουμε και είναι απ' ότι φαίνεται και εξαγώγιμο προϊόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.