Παρέμβαση – σοκ του Ανδρέα Ψυχάρη υπέρ των ενστόλων, προκαλεί έκρηξη στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

20120823-000203.jpgΈκρηξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτικό μποζόνιο εντός κοινοβουλίου προκάλεσε η παρέμβαση του Ανδρέα Ψυχάρη υπέρ των ενστόλων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής εξέφρασε την αντίθεση του στην μείωση των ειδικών μισθολογίων, αφού “κάποιοι από τους ενστόλους διακινδυνεύουν ακόμα και την ζωή τους”!
Η δήλωση προκάλεσε μποζονιακές αντιδράσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο, αφού οργισμένοι βουλευτές “έσπασαν” τα τηλέφωνα για να διαμαρτυρηθούν. Ο λόγος; Απλός. Στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έχει σημάνει αυστηρό σιωπητήριο. Οποιαδήποτε δήλωση κατά της τρόικας απαγορεύεται διά ροπάλου ειδικά αυτή την περίοδο. Δεν αμφισβητούμε ότι είναι δεκάδες βουλευτές που έχουν παρόμοιες θέσεις
με αυτή του κυρίου Ψυχάρη, τα
“σιωπητήρια” όμως παραπέμπουν σε βοσκοτόπια και ο λαός δεν έδωσε την ψήφο του σε συμπαθή οικόσιτα.
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εάν η δήλωση Ψυχάρη δεν προκαλέσει εκδήλωση “δυσφορίας” από την ηγεσία, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεκάδες βουλευτές θα αρχίσουν ομαδικά πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Γεγονός που ήδη προβληματίζει στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Η υπέρβαση όμως του Ανδρέα Ψυχάρη δεν ήταν μόνο κομματική. Το όνομα “Ψυχάρης” αλλά και ο ΔΟΛ έχει συνδεθεί στενά με τον διασυρμό των ενστόλων σε όλα τα επίπεδα. Εδώ και δεκαετίες το “συγκρότημα” πρωτοστατούσε σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης, συκοφάντησης, ταπείνωσης των ανθρώπων που έφεραν το εθνόσημο.
Δεν μιλάμε μόνο για την ταραγμένη περίοδο της μεταπολίτευσης (παρά το ότι ο κύριος Λαμπράκης ήταν στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του στρατηγού Ιωαννίδη).
Μιλάμε και στην μετά Λαμπράκη εποχή, όπου οι ένστολοι παρουσιάζοντο περίπου ως βαμπίρ που διασκεδάζουν πετώντας πακιστανούς από τα μπαλκόνια, ενώ οι δηλώσεις περί “αντιπαραγωγικών” βρήκαν ενθουσιώδη υποδοχή από τα έντυπα του συγκροτήματος.
Παροιμοιώδης όμως θα μείνει η πρόσφατη περίπτωση με τα “σταγονίδια”. Ένα ρεπορτάζ που σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος θα είχε προκαλέσει τουλάχιστον παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ένα ντροπιαστικό ρεπορτάζ για τις ένοπλες δυνάμεις που δεν μπορείς να το δεις ως χιούμορ ή γραφικότητα, αφού εξυπηρετούσε σκοπιμότητες που σήμερα γνωρίζουμε. Τον διεθνή διασυρμο της χώρας, όπου ο πρωθυπουργός – ανδρείκελο επιδείκνυε στον Σαρκοζί τον “τρομερό κίνδυνο πραξικοπήματος” ζητώντας έλεος, για να λάβει τους γνωστούς χαρακτηρισμούς από τον Γάλλο πρωθυπουργό.
Έτσι, η υπέρβαση του Ανδρέα Ψυχάρη δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και προσωπική. Ένας άνθρωπος που έβλεπε επί δεκαετίες μία βιομηχανία λάσπης κατά των ενστόλων, να σηκώνει τώρα ανάστημα.
Μην αποκλείσετε, η επόμενη παρέμβαση του να αφορά τη νοθεία στις εκλογές του 2000. Εκεί θα πέσουν τα τσιμέντα…

Σχόλια