Oι Τσάμηδες..θέλουν μειονότητα στην Ελλάδα..

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί Τσάμηδες, που ονειρεύονται… μειονότητα στην Ήπειρο και θεμελιώνουν μνημεία για τους νεκρούς τους που «σφαγιάστηκαν» από τις ελληνικές αρχές.
Στην πορεία που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα και το τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας στην Θεσπρωτία, υπολογίζεται πως συμμετείχαν 4.000 Αλβανοί, που εκτός από σημαίες κρατούσαν προκλητικά πανό με συνθήματα κατά της χώρας μας και χάρτες με την «Μεγάλη Αλβανία»
Στην ομιλία του, ο πρόεδρός του μικρού κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι, δήλωσε προκλητικά:
«Θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά και θα φτιάξουμε και εκεί μνημείο», ενώ έκανε λόγο για «σκλαβωμένους» Τσάμηδες που ζουν στις περιοχές της Ηπείρου και για τους οποίους θα ζητήσει «status μειονότητας» προκειμένου να εκπαιδεύονται στην γλώσσα τους.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ελληνικές αρχές είχαν λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας, κλείνοντας τις πόρτες στη συνοριακή διάβαση, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία ανδρών των ΜΑΤ.
Νωρίτερα, στο χωριό Τζάρα των Αγίων Σαράντα, ο ίδιος φύτευσε συμβολικά την πρώτη ελιά, κατά την θεμελίωση του κενοταφίου– μνημείου  για τα… 2.980 θύματα της λεγόμενης «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τις ελληνικές αρχές.
Οι εργασίες κατασκευής του μνημείου, ξεκίνησαν μετά την έγκριση των σχεδίων από Ειδική Επιτροπή του κόμματος, που αξιολόγησε προτάσεις αρχιτεκτόνων από την Αλβανία.
Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν ο εταίρος Τσάμης βουλευτής Ντασαμίρ Ταχίρι , αλλά  και ο Αλβανός υπερεθνικιστής από το Κόσσοβο, Αλμπίν Κούρτι, που ηγείται της κίνησης «Αυτοδιάθεση» για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων,  επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να ενταχθεί  το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης  Μπερίσα, κατά τις επαφές της με την ελληνική κυβέρνηση.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια