Υπάλληλοι Βουλής σε δημοσιογράφους: “Αλήτες, μας κάψατε”

Τεταμένο το κλίμα στους διαδρόμους της Βουλής, όπου υπάλληλοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με φόντο την αποκάλυψη του σκανδάλου του επιδόματος Πολύδωρα.

Ανοιχτός πόλεμος από το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ υπαλλήλων της Βουλής και δημοσιογράφων, μετά την αποκάλυψη της είδησης, ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο του Κοινοβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή.

Το NEWS 247 επικοινώνησε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που επιβεβαίωσαν τα περιστατικά.

“Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;” και “Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε”, είναι μερικές μόνο από τις φράσεις μερίδας υπαλλήλων της Βουλής, απευθυνόμενων προς τους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Πολύδωρας, επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του, λέγοντας ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.

Πάντως, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος να μην δοθεί το επίδομα, καθώς σε περίοδο περικοπών κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη, ”το γεγονός ότι το υπέγραψε ο προηγούμενος πρόεδρος, δεν σημαίνει ότι θα το λάβουν κιόλας”.

news247.gr

Σχόλια