ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα το γεγονός ότι ως νέος Υπουργός Άμυνας ξεκινάω τις επισκέψεις μου σε Στρατηγεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη πόλη της Λάρισας.
Βρίσκομαι εδώ για να επισκεφθώ την έδρα της 1ης Στρατιάς. Μου έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση και τους Επιτελείς.
Η δεύτερη επίσκεψή μου έγινε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, όπου επίσης είχα την ευκαιρία να δεχθώ μία εξαιρετικής ποιότητας ενημέρωση από τον κύριο Αρχηγό και τους Επιτελείς και αμέσως μετά θα συνεχίσω επισκεπτόμενος το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύουν εδώ.

Στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, όπου θα έχω την ευκαιρία, πέρα από την ενημέρωση και την επαφή με τους Διοικητές, να πιω ένα καφέ, έτσι ανθρώπινα, άμεσα, με τα νέα παιδιά του ελληνικού λαού, με τους χειριστές μας, που μας κάνουν υπερήφανους και μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς με τις καθημερινές πτήσεις τους πάνω από το Αιγαίο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους άλλους Αρχηγούς, οι οποίοι με συνοδεύουν σε αυτές τις επισκέψεις μου και να ξεκαθαρίσω ότι, όπως έχω πει άλλωστε από τη πρώτη στιγμή, επιδίωξή μου ως νέου πολιτικού Προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι η οικονομική κρίση να μη γίνει κρίση εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας στη χώρα μας και να μην θίξει τα θέματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής ακεραιότητας.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύω στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν εκεί, από τους κορυφαίους της ηγεσίας, από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, αλλά και όλους τους οπλίτες που υπηρετούν στους τρεις κλάδους, τα παιδιά του ελληνικού λαού, τα δικά μας παιδιά.
Ως κυβέρνηση γνωρίζουμε και εκτιμούμε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ως ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού, έχουν υποστεί και αυτές οδυνηρές, αιματηρές θυσίες και οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τις δικές τους οικογένειες, δοκιμάζουν και αυτοί μία δύσκολη καθημερινότητα.
Θεωρώ αυτονόητο - και το λέω με πλήρη βεβαιότητα - ότι έχουν αποσυνδέσει αυτά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις οριζόντιες περικοπές, από την ανάγκη επιτέλεσης του καθήκοντος κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει στη πατρίδα, στο Έθνος και στο Σύνταγμα.
Από την άλλη πλευρά, είναι καθήκον της Πολιτείας, είναι καθήκον της κυβέρνησης να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε αυτή τη καθημερινότητα, λιγότερο δύσκολη, για να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε στα πλαίσια του δυνατού, και από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να βελτιώνεται, να τους προσφέρουμε ό,τι γίνεται καλύτερο, για να διευκολύνουμε την αποστολή τους.
Όπως ξεκαθάρισα και στις συσκέψεις: τους πονάμε, τους αγαπάμε, τους τιμούμε και τους σεβόμαστε. Μιλάω για όλους όσοι υπηρετούν, με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, από την ηγεσία μέχρι τον πιο απομακρυσμένο υπαξιωματικό και οπλίτη, για όσους υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, αυτό ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως ισχύει και για το πολιτικό προσωπικό. Είχα την ευκαιρία εδώ, στα πλαίσια της επίσκεψής μου στο ΑΤΑ, να συναντήσω και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση του πολιτικού προσωπικού, όπως επίσης είχα την ευκαιρία να συναντήσω τα Προεδρεία, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων του Νομού Λαρίσης και να κάνουμε μία κατ΄ αρχήν συζήτηση για τα προβλήματά τους και να βάλουμε τη συνεργασία μας σε ένα καλό δρόμο, για να μπορέσει αυτή η συνεργασία στη πορεία και στη διαδρομή να αποδώσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ θα γίνουν κρίσεις το καλοκαίρι ή μετά;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, τα πράγματα θα προχωρήσουν όπως ορίζουν οι νόμοι. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο για την ώρα. Τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσω να σας πω πολύ περισσότερα.
Πάντως, όπως ορίζουν οι νόμοι, εμείς θα πολιτευτούμε και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ευχαριστώ πάρα πολύ.



Σχόλια