Προληπτική ανάκληση αναψυκτικού από τον ΕΦΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος.

Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει
ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά. Σε ελέγχους που διεξήχθησαν άμεσα, δεν διαπιστώθηκε παρόμοιο πρόβλημα σε φιάλες τις ίδιας παρτίδας. Επιπλέον, το δείγμα στάλθηκε για σχετικές εργαστηριακές δοκιμές στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος, ταινιοειδούς σχήματος, διαστάσεων 2,5 x 0.5 cm, αποκλειομένης της κυτταρικής δομής. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη για την περαιτέρω ταυτοποίηση. Επίσης κλιμάκιο από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ
Κρήτης διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στη μονάδα παραγωγής της «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.». Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν  να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.
Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501
E-mail: info@efet.gr, Internet Site: www.efet.gr

Σχόλια