ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Με ποιο ακριβώς τρόπο εξασφαλίζουν τα 25 κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ζητεί να πληροφορηθεί με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Βασίλης Καπερνάρος.
Ο κ. Καπερνάρος, γνωστός για τις παρεμβάσεις του επί της ουσίας των προβλημάτων και όχι για εντυπωσιασμό , ζητά να του δοθούν τα καταγεγραμμένα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παρανόμων μεταναστών και την πηγή προέλευσης των στοιχείων, την ύπαρξη ή μη μελετών για τα κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών και τον αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και πόσο ακριβώς κοστίζει η στέγαση και η περίθαλψη κάθε παράνομου μετανάστη στη χώρα μας.

Η ουσία των ερωτημάτων του κ. Καπερνάρου για τα οποία ζητά να του κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, είναι κατά πόσο αυτά τα κέντρα λειτουργούν εν τέλει αποτρεπτικά στο όλο και διογκούμενο μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας και εξαναγκάζουν την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ή αποτελούν απλά μια νέα πηγή υπέρογκων δαπανών για στέγαση και ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη καθώς και εστία εκρηκτικών προβλημάτων με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν.
«Την ώρα που το κρατικό νοσοκομειακό σύστημα είναι υπό πλήρη κατάρρευση και οι Έλληνες ασφαλισμένοι καθημερινά στερούνται του βασικού αγαθού της υγείας αδυνατώντας να καταβάλουν τα έξοδα των φαρμάκων που χρειάζονται για τις αρρώστιες τους, δεν νοείται να δαπανάται έστω και ένα ευρώ, χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα για τον έλληνα φορολογούμενο και χωρίς να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος των δαπανών».




Σχόλια