Πολύδωρας: "ΠΟΛΕΜΟΣ ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!"

Σκληρή απάντηση στους 140 πανεπιστημιακούς οι οποίοι  υπερασπίστηκαν τα όσα γράφει το νέο εγχειρίδιο γραμματικής έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας καλώντας τους «Συνέλληνες» σε πνευματικό πόλεμο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  πήρε το μέρος της δασκάλας του 1ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας η οποία ανέδειξε το θέμα και μάλιστα πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην οποία υπογραμμίζει:

«Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου.
 Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με. «επιστημονική» υποστήριξη βαρέως πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών! Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι «προμελέτη».
Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: «Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ' ένα λόγο να αντιστέκεσθε;».
 Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!»
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΞΥΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
    ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.
    ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΑ" ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΑΠΟ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ.
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, Ο ΚΑΛΒΟΣ, Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Ο ΡΟΙΔΗΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ... ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
    ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΥΤΗ, ΤΟΝ ΡΙΤΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΑΠΟ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.
    ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΞΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΕΞΕΛΙΞΗΣ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ", ΜΕ ΑΠΏΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΙΓΡΑΜΜΑΤΟ.
    ΔΙΟΤΙ, ΟΙ ΝΕΕΣ "ΑΛΛΑΓΕΣ", ΚΑΤΑΤΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.
    ΤΑ "ΠΟΛΛΑ" Ο ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ Ι ΚΑΙ ΤΑ ΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠ,ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.