Δεν τρομάζει πλέον ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέει ο Φ. Ρέσλερ

Από την πλευρά του ο γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ τόνισε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν προκαλεί πλέον τρόμο. Αν και προέχει η αξιολόγηση της Τρόικας, είναι πιθανό, όπως είπε μιλώντας στην γερμανική κρατική τηλεόραση, η Ελλάδα να μην μπορέσει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότησή της. 
Διαχειρίσιμος πλέον ο κίνδυνος εξόδου


Και το περιοδικό συνεχίζει: «Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση θεωρείται στο μεταξύ διαχειρίσιμος στις χώρες της ευρωζώνης. Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις προτίθενται να περιμένουν να τεθεί σε λειτουργία ο νέος μηχανισμός διάσωσης ESM. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την απόφαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στις 12 Σεπτεμβρίου».
Το ρεπορτάζ καταλήγει με την επισήμανση ότι για να βοηθηθεί η Ελλάδα και να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του Αυγούστου θα μπορούσε να παρέμβει «για τελευταία φορά η ΕΚΤ» δίνοντας λύση για τα ομόλογα των 3,8 δις που λήγουν τον επόμενο μήνα.
Deutsche Welle

Σχόλια