Ο Μάξιμος και το καμπανάκι

Αντιγράφω από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του νυν αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου:
Κυριακή 3 Ιουλίου 2011: «Χαιρετίζοντας το ετήσιο Αντάμωμα των απανταχού Βερδικουσιωτών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Από το Μαμαλί, αυτό το ξέφωτο της Βερδικούσιας θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι το μέλλον για την επαρχία Ελασσόνας δεν μπορεί να είναι ο λιγνίτης επειδή αποτελεί φτηνή πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου υπέρ της αξιοποίησης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Ελασσόνας πρέπει να αποτελέσουν καμπανάκι αφύπνισης για όλους μας.
Χρειάζεται εγρήγορση της τοπικής κοινωνίας, των εκπροσώπων της, όλων των φορέων και κυρίως των ενεργών πολιτών για να αποτραπούν τα όποια σχέδια που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της περιοχής…».
Αναρωτιέμαι, διαβάζοντας τα παραπάνω, οι δηλώσεις του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συναδέρφου του Μάξιμου στην κυβέρνηση, Ασημάκη Παπαγεωργίου,  σχετικά με το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση τα λιγνιτικά κοιτάσματα σε Δράμα και Ελασσόνα, δεν αποτελούν καμπανάκι; 
Γιατί δεν το χτύπησε ξανά ο Μάξιμος; Και τι θα πράξει ο ίδιος σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στις εξαγγελίες του νέου υφυπουργού;
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις…
Λ.Π 

 



Σχόλια