Σε πλήρη αποδιοργάνωση το κοινοβούλιο. "Επέτειος" με τον κοινοβουλευτισμό στον γύψο;

Αυτό που συμβαίνει στην βουλή δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν έχουν συσταθεί οι μόνιμες ή ειδικές επιτροπές που στην ουσία δίνουν το στίγμα των εργασιών. Επαγωγικά δεν υπάρχουν ούτε προεδροι, ούτε συμβούλιο αυτών.

Μπορεί αυτά να φαντάζουν "γραφειοκρατικά", φανταστείτε όμως μία εταιρεία που τα επί μέρους τμήματα λειτουργίας της όχι μόνον δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν καν καθοριστεί. Για να μην μιλήσουμε για την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας που ...δεν υπάρχει!

Αυτό είναι άκρως ανησυχητικό και αδικαιολόγητο. Μπορεί πρακτικά ο ΓΑΠ να είχε καταργήσει το κοινοβούλιο, αλλά οι σημερινοί τείνουν να το καθιερώσουν και θεσμικά με την απραξία τους. Εννοείται ότι δεν μπορεί κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση να επικαλεστεί έλλειψη εμπειρίας, αφού όλοι τους μετρούν δεκαετίες στα έδρανα.

Επιπλέον, αντί να καταβάλλουν προσπάθεια για να λύσουν αυτά τα θέματα, κάποιοι σε πρωθυπουργικά περιβάλλοντα κάθονται και μοιράζουν παραπολιτικά σχόλια σε εφημερίδες τύπου "τι καλά που τα κάνει ο Τάκης, μοίρασε αρμοδιότητες και όλα λειτουργούν ρολόι". Από Σουπερ Τάκηδες έχουμε χορτάσει όμως σ' αυτή την χώρα. Σηκώστε τα μανίκια και βάλτε το μαγαζί να δουλέψει, αλλιώς κλείστε το για να μην το πληρώνουμε.

olympia.gr

Σχόλια