Τη σύσταση γ.γ. Εξωστρέφειας εξετάζει το ΥΠΑΝ

H ανάγκη σύστασης Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας η οποία θα αναλάμβανε όλες τις σχετικές αρμοδιότητες που σήμερα είναι κατακερματισμένες αλλά και την συγκέντρωση και διαχείριση των διαθέσιμων πόρων για την εξωστρέφεια, συζητήθηκε στη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Δημ. Λακασά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και στην πρόταση του ΣΕΒΕ για την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών.
Ακόμη συζητήθηκαν η ανάγκη αλλαγής της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, το μείζον πρόβλημα της ρευστότητας και η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Συνδέσμου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας ενώ ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων είναι βασικό ζητούμενο προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία. 
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2210407

Σχόλια