Απαραίτητος ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη...

Η θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του παιδιού επιτρέπει την εμφάνιση λιγότερων προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ηλικίας ενός έτους, και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η θετική αυτή επίδραση σε τόσο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Παιδοψυχολογίας και Ψυχιατρικής (Journal of Child Psychology and Psychiatry).

"Βρήκαμε ότι τα παιδιά, των οποίων οι πατέρες είχαν περισσότερη επαφή μαζί τους, είχαν καλύτερα αποτελέσματα" καθώς εμφάνιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στη συνέχεια, εξηγεί ο Πολ Ραμσαντάνι, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.
"Αντιθέτως τα προβλήματα συμπεριφοράς ήταν πολύ περισσότερα στα παιδιά που οι πατέρες τους ήταν πιο απόμακροι, χαμένοι στις σκέψεις τους ή είχαν λιγότερη επαφή μαζί τους", σημειώνει ο ίδιος. 
AMΠΕ

Σχόλια