Οι Μόντι και Ραχόϊ, αποδείχθηκαν αληθινοί πατριώτες! Ελάφρυνση είναι να μην χρεωθεί ο Έλληνας πολίτης τα 30-50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο Ιταλός Μάριο Μόντι, αυτή η μαριονέτα και εκλεκτός των τραπεζών, σε συμμαχία με τον Ισπανό Ραχόϊ, κατάφεραν να σπάσουν όχι μόνο τη Μέρκελ, αλλά και τα εξάπτέρυγά της, Ρομπάϊ, Γιούνκερ και λοιπούς υπαλλήλους των Βρυξελλών, ακόμα και τη συμμαχία των Βορείων, Γερμανών, Ολλανδών, Φινλανδών, αλλά και των Γάλλων του Ολάντ, που κρύβουν τα συμφέροντα και τις τράπεζές τους, πίσω από τους Γερμανούς. Τους τσάκισαν με μια κίνηση, αποδεικνύοντας το πατριωτισμό τους και τη φροντίδα για το λαό τους.
Στον Ρομπάϊ, που πήγε να τους ενημερώσει αργά τη νύχτα, ότι βγάζει ανακοίνωση (για τα 120 δισ. ευρώ), δήλωσαν ότι θα τορπιλίσουν την απόφαση και το ανακοινωθέν, για τα 120 δισ., αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.
Δηλαδή ο ESM να κεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και να αγοράζει ομολογά τους για να μην ανεβαίνουν τα επιτόκια.
Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή τα επιτόκια έπεσαν και οι αγορές ανέβηκαν. Ήταν επειδή πέρασε η γραμμή των δύο εκπροσώπων του φτωχού Νότου κι όχι η γερμανική. Ταυτόχρονα οι αγορές κατάλαβαν, ότι έτσι στηρίζονται πραγματικά το ευρώ και τα ομόλογα. Και επίσης, γιατί οι Μόντι και Ραχόϊ, επέβαλαν να γραφεί στο ανακοινωθέν, ότι όλα αυτά θα γίνουν και πράξη, έως τις 9 Ιουλίου!!!
Έτσι, ενώ η Μέρκελ και οι Βόρειοι ετοιμάζονταν για έναν ήσυχο ύπνο, γύρισαν άρον- άρον πίσω και εκεί είδαν τι σημαίνει αναγκαστική  ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και συμφώνησαν θέλοντας και μη…
Οι Ισλανδοί το κατάλαβαν και έσπευσαν και αυτοί μέσα στα χαράματα να χωθούν στην ομάδα των νικητών και μπήκαν στο κλαμπ. Εμείς δυστυχώς δεν υπήρχαμε πουθενά. Άλλωστε και να  θέλαμε,  δεν μπορούσαμε, λόγω υπογραφών και δεσμεύσεων, να τολμήσουμε κάτι τέτοιο. Άσε που χρειάζεται και πολιτικό ανάστημα, κύρος, και αγάπη για την Πατρίδα και το λαό της, για να κάνεις πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις σου και αυτό που έκαναν οι Μόντι και Ραχόϊ.
Επομένως γιατί μας καλούν επιτέλους εκεί; Αφού είμαστε ανύπαρκτοι και κοινό υποχείριο όλων. Αυτό αποδείχθηκε και κατά την προεκλογική περίοδο, όταν ο κάθε τυχάρπαστος ξένος πολιτικός ή μεγαλοπαράγοντας των τραπεζών, μας υποδείκνυε τι πρέπει να ψηφίσουμε για να .σωθούμε!!!
Οι Γ.Α.Π.,  Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου και τώρα δυστυχώς ως φαίνεται η νέα κυβέρνηση , μας έθεσαν ουσιαστικά, εκτός Ευρωζώνης και τώρα κανείς δεν μοιάζει να θέλει να κρατήσει τη χώρα, έστω κοντά στην Ιρλανδία…
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας «πουλήσει» ως μεγάλη επιτυχία την επιμήκυνση!!! Δηλαδή τη συμφωνία που έχει ήδη κάνει και  έχει ήδη ψηφίσει με το δεύτερο μνημόνιο η κυβέρνηση Παπαδήμου. Παλιά ξινά σταφύλια. Είναι συμφωνημένα αυτά και δεν σημαίνουν ελάφρυνση. Ελάφρυνση είναι να μην χρεωθεί ο Έλληνας πολίτης τα 30-50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά αυτό θέλει να φοράς «παντελόνια» για να το αναδιαπραγματευτείς, όπως έπραξαν ο Ιταλός και ο Ισπανός πρωθυπουργός. Και εδώ είναι που θα κριθεί η νέα κυβέρνηση. Εάν δεν τολμήσει, παίρνει και την ενοχή των προκατόχων της.
Αντιμνημονιακός Έλληνας πολίτης

Σχόλια