Μύδροι Ζώη κατά Χαρακόπουλου

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου εξαπέλυσε πριν λίγο ο κ. Χρήστος Ζώης, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώτου περί «υπαρκτού κινδύνου διακοπής των αγροτικών επιδοτήσεων, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τους έλληνες αγρότες, σε περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ».
«Τον καλώ είτε να ανασκευάσει, είτε δια της σιωπής του να παραδεχθεί το λάθος του» τόνισε ο κ. Ζώης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όλες αυτές οι προειδοποιήσεις εξυπηρετούν το σχέδιο κατατρομοκράτησης ειδικών ομάδων του πληθυσμού και αποτελούν συνειδητά ψεύδη. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν πως οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Κοινή Αγροτική πολιτική, η οποία ισχύει για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξαρτήτως του νομίσματος που χρησιμοποιεί η καθεμιά».
Παράλληλα απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο κ. Ζώης είπε για:
Την χθεσινή άνοδο του Χρηματιστηρίου και αν αυτό είναι προμήνυμα νίκης της ΝΔ:

«Αντιλαμβάνομαι πως η χθεσινή άνοδο του ΧΑ αποδεικνύει αυτό που σε όλους τους τόνους διακηρύσσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ότι δηλαδή δεν απειλείται η θέση της χώρας στο ευρώ. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης».
Το αν το ευρώ είναι φετίχ:
«Η προσωπική μου άποψη είναι πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως το νόμισμα είναι εκείνο που καθορίζει την πολιτική. Είτε πρόκειται για δυνάμεις που ενδεχομένως φλερτάρουν με την δραχμή, είτε πρόκειται για ευρωλάγνους, όλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως ετούτη την ώρα είναι υποχρεωτικό να στηριχθούν οι δυνάμεις εκείνες που δεν θα παραπλανήσουν τον λαό και οι οποίες δεν διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα και φυσικά για όλα ενδεχόμενα».
Τις προσχωρήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στη ΝΔ:
«Είναι εντυπωσιακό, αλλά και ευκόλως εξηγήσιμο γιατί κάποια ΜΜΕ έχουν κάνει σημαία την προσχώρηση κάποιων προσώπων, και δεν μιλάω για στελέχη, στη ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ δεν πρόλαβαν να φτιάξουν στελέχη. Υπήρξαν πολίτες οι οποίοι μέσω του διαδικτύου έδωσαν το παρών και συστρατεύθηκαν στα ψηφοδέλτιά μας. Κάποιοι εξ αυτών οφείλουν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν μέσα σε λίγες μέρες από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο να περνάνε με τόση ευκολία στο απέναντι στρατόπεδο. Αυτό σημαίνει πως είτε κατέβηκαν μαζί μας από επιπολαιότητα, είτε προεξοφλούσαν άλλο ρόλο για τον εαυτό τους. Το επιπλέον στοιχείο που μου προξενεί εντύπωση είναι γιατί δεν γίνεται αναφορά σε δεκάδες στελέχη που αποφάσισαν αυτή τη φορά να συστρατευτούν μαζί μας», είπε ο κ. Ζώης απαριθμώντας ονόματα υποψηφίων».
Τον ρόλο των ΜΜΕ στην προεκλογική περίοδο
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αντιμετωπίστηκαν από τα ΜΜΕ με τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ένα κίνημα το οποίο ψήφισε ο ένας στους δέκα Έλληνες. Εμείς μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να καταγγείλουμε επώνυμα συγκεκριμένο δημοσιογράφο ο οποίος θεωρεί πως η δημόσια συχνότητα αποτελεί μέσο άσκησης προπαγάνδας (σ.σ εννοεί τον κ. Πρετεντέρη). Θεωρώ πως κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ κρίσιμης για τον τόπο προεκλογικής περιόδου, τα κόμματα του μνημονίου υποκαταστάθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ. Αν οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση, η προσωπική μου εισήγηση στα αρμόδια όργανα θα είναι η αναθεώρηση της σχέσης που διέπει την πολιτική με τα ΜΜΕ, στα πρότυπα της Γαλλίας. Φαντάζομαι πως όλοι αυτοί που σήμερα με θαυμασμό στέκονται απέναντι στο νέο Γάλλο Πρόεδρο, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να επικροτήσουν μια τέτοια πρόταση».
Στο σημείο αυτό, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος, εκφράζοντας την άποψη ολόκληρου του συνδυασμού ευχαρίστησε τα ηλεκτρονικά μέσα της πόλης επειδή όπως είπε «σεβάστηκαν απόλυτα και με τον ίδιο τρόπο, τόσο τη δική μας παρουσία, όσο και των υπολοίπων κομμάτων».
Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι ΑΝΕΛ ξεκίνησε με εισήγηση του υπεύθυνου τύπου κ. Μιχάλη Σακελάρη ο οποίος κάλεσε τους πολίτες «να μην τρομοκρατηθούν και να στηρίξουν πιο αποφασιστικά με την ψήφο τους το κίνημα των ΑΝΕΛ, το οποίο καταθέτει το μοναδικό εθνικό Σχέδιο δράσης που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχόλια