Ραχήλ Μακρή : Πρωτοφανής υποδοχή Φούχτελ στην Κοζάνη ως εκπροσώπου Ελληνικής Κυβέρνησης από «γαλάζιο» περιφερειάρχη – Του ζήτησε να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του κ.Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Δακής  ζήτησε την συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5.  Δεδομένου ότι προεκλογικά η  Νέα Δημοκρατία διαλαλεί  την πώληση της ΔΕΗ και των εργοστασίων της στα πρότυπα του αεροδρομίου, η επίσκεψη του Γερμανού υπαλλήλου της κυρίας Μέρκελ,  φαντάζει "ύποπτη".

Ενώ πριν τις εκλογές η σημερινοί κυβερνώντες σιωπούσαν ως προς το επίμαχο θέμα της πώλησης του εθνικού πλούτου και των μονάδων της ΔΕΗ, σήμερα φαίνεται ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι την καταστροφική πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου, χαντακώνοντας το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου, και μάλιστα με επί τόπου   επισκέψεις των αγοραστών στις προς ξεπούλημα πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας.
Επίσης, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο Περιφερειάρχης «ζήτησε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη εφαρμογής της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της λήψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων στο χώρο της υγείας» επισημαίνει σχετική ανακοίνωση… Είναι ο Γερμανός απεσταλμένος ο Υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης ή Υγείας της χώρας μας; Είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Δακής αιτείται ζητήματα που περικλείονται στις αρμοδιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης, σε έναν Γερμανό αξιωματούχο; Βρισκόμαστε υπό Γερμανική κατοχή και δεν το γνωρίζουμε; Οι ευθύνες του κ. Δακή είναι βαρύτατες και προσβάλλουν τους Έλληνες και την οντότητα τους. Όταν φτάνει σε σημείο ένας άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης να «παρακαλά» τον Γερμανό Υφυπουργό για επίλυση των ζητημάτων της περιοχής, τότε σημαίνει ότι η χώρα μας έχει χάσει την Εθνική της κυριαρχία.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την ίδρυση τους είχαν ξεκάθαρη και ουσιαστική θέση απέναντι στο ζήτημα της πώλησης της επιχείρησης. Χωρίς διγλωσία και πυροτεχνήματα καταθέσαμε τις απόψεις μας που είναι άκρως αντίθετες με τις μέχρι σήμερα καταστροφικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο αντίθετες με την ισοπεδωτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών κοτζαμπάσηδων της που δεν σέβονται την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και υποθηκεύουν το μέλλον των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης. Με την επιστολή αυτή καταγγέλουμε την ενέργεια του κ. Δακή να ζητά από  Γερμανό απεσταλμένο την παρέμβαση του για θέματα που αφορούν καθαρά την Ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιες ενέργειες  δεν  συνάδουν ούτε με τις  σχέσεις μεταξύ ίσων κρατών και μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε με ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος, αλλά παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα ανεχτούν καμιά υποχώρηση αλλά και καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, κάτι το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εγγυηθούν μάχιμα εκτός και εντός Βουλής.

Σχόλια