Κυριάκος Μητσοτάκης: "Γιατί είπα όχι στον Αντώνη Σαμαρά"

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μη επιλογή του ως υπουργού Περιβάλλοντος.
Την ενόχλησή του για την εξέλιξη των συζητήσεων που οδήγησαν στον σχηματισμό ης κυβέρνησης φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ίδιος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Περιφέρεια Β' Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, είχε βολιδοσκοπηθεί το τελευταίο διάστημα για να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ εμφανιζόταν ως "φαβορί".
Το τηλεφώνημα που δέχθηκε όμως την Πέμπτη, ήταν για να αναλάβει την θέση του αναπληρωτή υπουργού, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση.
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η είδηση ότι στο "τιμόνι" του υπουργείου θα καθίσει τελικά ο καθηγητής του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Λιβιεράτος, έσκασε σαν βόμβα.
Σε συνέντευξή του στο NEWS 247, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
"Ήμουν συνεπής βουλευτής, με παραπάνω από 200 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής τα τελευταία δυο χρόνια. Γιατί προσπάθησα ως βουλευτής Β’ Αθηνών, να δώσω λύσεις σε πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα της εκλογικής μου περιφέρειας.
Γιατί, ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλα ώστε να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική και να μην αποτελεί πια η προστασία του περιβάλλοντος προνομιακό χώρο της Αριστεράς. Και γιατί κατέβαλα φιλότιμες προσπάθειες για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος με τολμηρές προτάσεις περιστολής των προνομιών των βουλευτών, τις οποίες και έκανα πράξη ο ίδιος".
news247 

Σχόλια

  1. χάρη του έκαναν του Κυριάκου. Στην Κρήτη πέφτει ξύλο με τα αιολικά και τα υβριδικά του Κοπελούζου και της EDF. Η σχέση της οικογένειας με τα "επιχειρηματικά" αυτά δεν είναι άγνωστη. Ο αγνωστος (αλλά μάλλον πράσινος και βολικός) καθηγητής είναι πιο ασφαλής.

    Χάρη του έκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.