Μέχρι και ο Σόρος μιλάει για τρομοκράτηση των Ελλήνων, για να ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα..

Ο γνωστός Τζόρτζ Σόρος (το κοράκι..), στις 2 Ιουνίου 2012, ήταν καλεσμένος στο Τρέντο της Ιταλίας στην εκδήλωση: "Remarks at the Festival of Economics, Trento Italy"
Διαβάστε τι ανέφερε στην ομιλία του σχετικά με την οικονομική κρίση, την κρίση του ευρώ και την Ελλάδα.... 
Προσέξτε τι δήλωσε για τις επερχόμενες εκλογές και για τον επιχειρούμενο εκφοβισμό-τρομοκρατία των Ελλήνων ψηφοφόρων....


Αναμένω ότι το ελληνικό κοινό θα τρομοκρατηθεί επαρκώς από την προοπτική της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δώσει μια ισχνή πλειοψηφία των εδρών σε συνασπισμό που είναι έτοιμος να συμμορφωθεί με την ισχύουσα συμφωνία.
Όμως, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπληρώσει τους όρους-προϋποθέσεις και έτσι η ελληνική κρίση είναι ικανή να καταλήξει σε μια κορύφωση το φθινόπωρο.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή η γερμανική οικονομία θα εξασθενήσει, έτσι ώστε για την καγκελάριο Μέρκελ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από ότι σήμερα, να πείσει το γερμανικό κοινό να αποδεχθεί οποιεσδήποτε πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες.
Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα παράθυρο μέγιστης διάρκειας τριών μηνών.
Η κρίση του ευρώ είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική. Δείχνει το ρόλο των παρανοήσεων και έλλειψη κατανόησης στη διαμόρφωση της πορείας της ιστορίας. Οι κυβερνήσεις δεν κατανοούν τη φύση της κρίσης του ευρώ.
Νόμιζαν ότι είναι ένα οικονομικό πρόβλημα, ενώ είναι περισσότερο πρόβλημα των τραπεζών και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Και εφάρμοσαν την λάθος θεραπεία: δεν μπορείς να μειώσεις το χρέος με τη συρρίκνωση της οικονομίας, παρά μόνο από την ανάπτυξη τεχνικών έξω από αυτό. Η κρίση εξακολουθεί να αυξάνεται εξαιτίας μιας αποτυχίας να κατανοήσουμε τη δυναμική της κοινωνικής αλλαγής.
Μέτρα πολιτικής που θα μπορούσαν να έχουν εφαρμοσθεί σε ένα χρονικό σημείο, δεν ήταν πλέον επαρκή τη στιγμή που εφαρμόστηκαν.
Οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν λίγη κατανόηση για τι πραγματικά συνέβαινε. Ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά μόνο η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως μια δημοσιονομική κρίση.
Η υπόλοιπη Ευρώπη επλήγη από μια τραπεζική κρίση και μια απόκλιση στην ανταγωνιστικότητα, η οποία οδήγησε σε μια κρίση του ισοζυγίου πληρωμών. Οι αρχές δεν κατάλαβαν ποτέ τη φύση του προβλήματος, πόσο μάλλον βρουν μια λύση. Έτσι, προσπάθησαν να αγοράσουν χρόνο.



Σχόλια

  1. φίλε, δεν έχω την εμπειρία του Σόρος, αλλά πρόσεξε την πρόταση:

    "...δεν μπορείς να μειώσεις το χρέος με τη συρρίκνωση της οικονομίας, παρά μόνο από την ανάπτυξη τεχνικών έξω από αυτό..."

    Η μόνες τεχνικές είναι
    (α) η διαγραφή
    (β) το monetization (το πληρωρίζεις, τυπώνεις)
    (γ) παίρνεις (εσύ ο πιστωτής) ό,τι μπορείς σε αντάλλαγμα

    Το ερώτημα είναι εάν εσυ (ο πιστωτής) το ήξερες, και εάν το (γ) ήταν πάντα και από την αρχή η διέξοδος, αφού πρώτα η αύξηση του χρέους χρηματοδότησε (με εισαγωγές) την δική σου (εσένα του πιστωτή) χρηματοδότηση.

    Νομίζω ότι μας κοιτάει στα μάτια το θέμα, πλέον. Αλλά άντε πες το στα γιουσουφάκια που φοβούνται μην χάσουν το γλυφιτζούρι ή το τσικουλάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα θα κερδίσει ο Σόρος από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ?
    Καλή σας ημέρα και μην τσιμπάτε στη προπαγάνδα των κοράκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το τι θα κερδίσει ή το τι θα χάσει ο καθένας, από το ο,τιδήποτε, είναι ένα θέμα. Το άλλο είναι "τι συμφέρει εμάς. Εάν είναι zero sum game η ζημια του ενός είναι το κέρδος του άλλου, αλλά μπορεί να μην είναι.

      Υπάρχει πίεση? Υπάρχει
      Υπάρχει απάντηση στο εάν είναι βιώσιμο το χρέος που έχουμε (μαζί με τα διάφορα TARGET2, ELA κλπ? Υπάρχει. ΔΕΝ είναι
      Υπάρχει άλλη διεξοδος πέρα από τα διαφαινόμενα? 'Οχι με την αδυσώπητη πρακτική του double entry accounting.
      QED
      Τι λέει τώρα ο κάθε Σόρος είναι δικό του θέμα. Ασχετο εάν δενει με αυτά που λένε ένα σκασμό άλλοι. (αλλά όχι με αυτά που λένε οι Ελληνες διαπλεκόμενοι -- αυτοί λένε εκώρηση κυριαρχίας και ξερό ψωμί, εμείς δεν ξέρουμε)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.