Χωρίς ναυαγοσώστες πολλές παραλίες

«Απροστάτευτοι» θα είναι οι λουόμενοι, πιθανώς μέχρι και το τέλος Ιουλίου, σε πολλές πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, καθώς οι προκηρύξεις για τις θέσεις ναυαγοσωστών δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «ξεπάγωσε» τις προκηρύξεις και έτσι οι δήμοι θα προχωρήσουν σύντομα σε προσλήψεις, παρ όλα αυτά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κάνει απίθανη την εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες, πριν από το τέλος Ιουλίου.
Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πνιγμών είναι αρκετά υψηλός, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, με ακτογραμμή 16.000 χιλιόμετρα και παρότι οι Έλληνες δηλώνουν πως είναι εξοικειωμένοι με την θάλασσα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πέρσι κατά το τρίμηνο Μαΐου ? Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 152 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά τη διετία 2008 - 2010 πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες 980 άνθρωποι.

Σχόλια