Η ενδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απαιτεί πρώτα απ’ όλα την ενδυνάμωση του ηθικού των

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.
(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012)
Κύριοι Αρχηγοί, Στρατηγοί, Πτέραρχοι, Ναύαρχοι, Ανώτατοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
Είναι ιδιαίτερη χαρά σήμερα να είμαστε εδώ σήμερα προκειμένου να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία σας εδώ, στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το μόνο κίνημα που στην ιστορία της Μεταπολίτευσης –αυτό δεν έχει ξαναγίνει- που στους 33 εκλεγμένους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας από τις εκλογές της 6ης Μαΐου συμπεριλαμβάνονται 4 συνάδελφοί σας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης σε κανένα άλλο κόμμα δεν υπάρχει εκλεγμένος ούτε ένας απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Έχουμε παρουσιάσει τη Δημόσια Διαβούλευση του προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και με τη δική σας συμβολή και συμμετοχή έχει διαμορφωθεί σε μία εποχή που τα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας έχουν μία ιδιαίτερη σημασία.
Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε μία κρίσιμη φάση. Σε μία εποχή όπου ουσιαστικά η κρίση έχει καταβάλλει ολόκληρη τη χώρα. Μετά από μια μεγάλη οικονομική κρίση έχουμε δει στο παρελθόν, δυστυχώς, να επίκειται μία εθνική καταστροφή.
Πρώτος λοιπόν στόχος είναι να αποφύγουμε μία εθνική τραγωδία. Να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην πληγεί η εθνική ακεραιότητα της χώρας, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και η ασφάλεια των πολιτών της χώρας.
Η ενδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απαιτεί πρώτα απ’ όλα την ενδυνάμωση του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Οι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παραμένουν εν εφεδρεία. Ενεργοί δηλαδή. Και αποτελούν ένα ενεργό κομμάτι των ΓΕΑ συναδέλφων σας.
Η κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί αυτή τη στιγμή απαιτεί κινήσεις στα εθνικά θέματα που θα διασφαλίζουν την εθνική ακεραιότητα της χώρας αλλά και παράλληλα θα διεκδικούν τα δίκαια εκείνα τα οποία στο παρελθόν από έλλειψη πολιτικής βούλησης δεν έχουν πραγματωθεί.
Το πρώτο απ’ όλα είναι ο άμεσος καθορισμός της ΑΟΖ. Ο άμεσος καθορισμός και χάραξη της ΑΟΖ γιατί είναι ουσιαστικά η μόνη λύση προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος μέρος του οποίου είναι άκυρο και απεχθές και δεν πρόκειται να το αναλάβουμε αλλά και εκείνο το μέρος του χρέους το οποίο πρέπει να πληρωθεί για να μην υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιους να διεκδικούν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας.
-Συγγνώμη. Αλλά γιατί αυτός ο τόπος δεν κυβερνάτε από πολιτικούς.. Την ΑΟΖ δεν την ξέραμε τόσα χρόνια. Προς τιμή σου που τη μνημονεύεις.
Π.Κ: Θα παρακαλέσω πάρα πολύ.
-Αυτός ο τόπος δεν κυβερνάτε…
Π.Κ: Η χάραξη της ΑΟΖ, δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτική απόφαση σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Έχει να κάνει και με πολιτική απόφαση σε σχέση με την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας.
Η μονομερής απόφαση για τη χάραξη της ΑΟΖ και την ανακήρυξη της ΑΟΖ έχει να κάνει και με το ιδιαίτερο περιβάλλον. Έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου όπου ουσιαστικά έχει αποδείξει ότι μία χώρα χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις μόνο με τη στήριξη της μητέρας Ελλάδος και ένα μέρος της Εθνικής Φρουράς, πήρε την απόφαση ένας πολιτικός ο οποίος εξυπηρετούσε μόνο και μόνο τα εθνικά συμφέροντα, ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος, να προχωρήσει στην κήρυξη της ΑΟΖ. Και εξασφάλισε με αυτό διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες που βοήθησαν στην ασφάλεια της Κύπρου με πρόσφατο παράδειγμα αυτό που είδαμε πριν από 3 περίπου μήνες όπου τη στιγμή που απειλήθηκε η Κύπρος για τις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου, είδαμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο:
Πλοία από τη Ρωσία να περνούν μετά από πάρα πολλά χρόνια τα στενά και να πλησιάζουν τις εγκαταστάσεις για να διαφυλάξουν τις επενδύσεις. Ταυτόχρονα η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ και παράλληλη κάλυψη από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ.
Αυτό το παράδειγμα μας δίνει ουσιαστικά την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Η χάραξη της ΑΟΖ η οποία έχει να κάνει με την εφαρμογή της συμφωνίας για το Δίκαιο της Θάλασσας έχει να κάνει με τις συμμαχίες που θα είναι άμεσα συνδεδεμένες σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Και χάραξη της ΑΟΖ εννοούμε σε όλες τις περιοχές περιλαμβανομένης και αυτής του Καστελλόριζου. Και αυτό γιατί; Αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα όπως προτείνουν άλλοι σχηματισμοί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία να ξεκινήσουμε με από κοινού συμφωνία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διότι αυτό ουσιαστικά ανακόπτει την υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει πρώτα τη συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας προκειμένου να προσφύγει εκείνη στο Δικαστήριο της Χάγης ενώ η Ελλάδα θα έχει από μόνη της κηρύξει πρώτα την ΑΟΖ στο σύνολό της.
Στα γεωπολιτικά το περιβάλλον ευνοεί τη συγκεκριμένη κατάσταση. Η κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί μετά την Αραβική Άνοιξη στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή, η επίθεση που προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή να γίνει απέναντι στο Ιράν που απαιτεί ουσιαστικά της ρωσικής βάσης της Νατάγκες με τη σύμφωνη γνώμη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ δίνει έναν ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίξει η πατρίδα μας.
Εκεί ακριβώς θα πρέπει να στηριχθούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ταυτόχρονη εξόρυξη πετρελαίου απ’ τις περιοχές που ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον δηλαδή τη Νότιο Κρήτη, τη Νοτιοανατολική πλευρά της θάλασσας του Καστελλόριζου, την περιοχή του Βάμπουρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Λαδόξερας όπου έχει ζητηθεί ήδη να προχωρήσουν σε έρευνες πετρελαίου.
Τα λέω αυτά διότι εσείς αξιωματικοί, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας την ιδιαίτερη σημασία των γεωπολιτικών ισορροπιών στη χάραξη της ευρύτερης πολιτικής.
Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, η οποία δεν θα είναι μια κρίση που χτυπάει μόνο τη χώρα μας αλλά μια κρίση η οποία έχει αρχίσει πλέον να δημιουργεί σοβαρό θέμα και στην Ισπανία, και στην Ιταλία, και στην Πορτογαλία.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε να λειτουργήσει ουσιαστικά ως πυροκροτητής από την Νέα Τάξη Πραγμάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό που οι παγκοσμοιοποιητές είχανε προσχεδιάσει, δηλαδή την κατάργηση των εθνών-κρατών.
Σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε μέχρι τέλους.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με τα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας, και αναφέρομαι περισσότερο σε αυτό που αφορά περισσότερο τους απόστρατους στρατηγούς, αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας ιδιαίτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις περιόδους όπου τέτοιου είδους σχέδια είναι σε εξέλιξη, βλέπουμε να δημιουργούνται τάσεις εσωτερικής αποσταθεροποίησης της χώρας.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες δυνάμεις προσδοκούν την αποσταθεροποίηση, και φοβούμαι πολύ ότι αν αυτό δεν ελεγχθεί άμεσα, με την αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και με σχεδιασμένες κινήσεις προβοκάτσιας, μπορεί να οδηγηθούμε σε εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο.
Και στην χειρότερη, αυτή είναι η χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να γίνει, ένας εθνικός δηλαδή διχασμός μετά από μια μεγάλη οικονομική κρίση.
Γι’ αυτό απαιτείται να διασφαλίσουμε κατά το μέγιστο, την δημόσια τάξη της χώρας το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών.
Έχουμε φαινόμενα τις τελευταίες ώρες και ημέρες, τα οποία μας δείχνουν ότι ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού περιοχών ιδίως του κέντρου της Αθήνας, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην παραμεθώριο, έχουν αρχίσει να χάνουν την δυνατότητα να αισθάνονται ασφαλείς ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.
Είναι πρώτιστο λοιπόν καθήκον η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η ενίσχυση του ηθικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των μέσων και προπαντός του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να διασφαλίσουμε την εσωτερική έννομη τάξη.
Το ίδιο ισχύει και για το Λιμενικό Σώμα, που εκτός από την μεγάλη αποστολή να διαφυλάξει την ασφάλεια των θαλασσών, την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων, την ασφάλεια της ναυτιλίας και της ναυσιπλοΐας, έχει και την ευθύνη της ασφάλειας και των παραθαλασσίων περιοχών όπως επίσης και της διακινήσεως στους υπόλοιπους σταθμούς και στους λιμενικούς σταθμούς της χώρας.
Στο θέμα αυτό θέλω να διευκρινίσω ότι το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι η επανένταξη του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με βεβαίως την δυνατότητα του αυτοδιοίκητου του λιμενικού σώματος με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Πυροσβεστική υπηρεσία η πυροσβεστική υπηρεσία στην Ελλάδα, είναι από τις λίγες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Ευρώπη που έχουν πολλούς νεκρούς.
Συνεχίζει να κάνει το καθήκον της, αλλά παράλληλα με λιγότερα μέσα από ότι είχε στο παρελθόν και με λιγότερες δυνατότητες, που της παρέχει η πολιτεία σε μια εποχή, και σε μια περιοχή όπου έχουμε δει ότι ακόμα και οι καλοκαιρινές πυρκαγίες προκαλούνται και χρησιμοποιούνται ως μέσον άσκησης εξωτερικής πολιτικής απ’ την γείτονα χώρα.
Θέλω να σας πω με λίγα λόγια ποιός είναι ο σχεδιασμός των Ανεξάρτητων Ελλήνων το πρόγραμμα δηλαδή σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Καταρχήν πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση των προεδρείων των ενώσεων Αποστράτων όπου αναπτύχθηκαν και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις σε οργανωτικά όσο και σε οικονομικά θέματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Θέση μας είναι ότι η ευθύνη της διοικήσεως του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας ανατίθεται στην φυσική του ηγεσία.
Ανώτατο όργανο διοικήσεως ορίζεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστοίχως, όπως επίσης ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η πολιτική ευθύνη όμως παραμένει στην πολιτική ηγεσία και στους εκάστοτε συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας, οι οποίοι θα έχουν την πολιτική ευθύνη δηλαδή την νομοθετική ευθύνη, μόνο την νομοθετική ευθύνη και την κοινοβουλευτική ευθύνη, για το πρώην Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το πρώην Υπουργείο Ασφάλειας του πολίτη.
Η εξέλιξη των ένστολων στελεχών, αποφασίζεται αποκλειστικά από ένστολους με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια τελείωσε η υπόθεση των κρίσεων.
Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε υπουργός, υφυπουργός η πολιτικό στέλεχος να κρίνει την πορεία ενός αξιωματικού ο οποίος αρχίζει από την σχολή Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, της Ελληνικής Αστυνομίας και όταν φτάνει στο επίπεδο πλέον στον βαθμό του Συνταγματάρχη να αποφασίζει ένας πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε το πρόσωπο αλλά έχει μπροστά του κάποιες άψυχες καρτέλες, και μια πιθανώς κακή βαθμολογία ένα εφτάρι, που θα προσδιορίσει τη λήξη της καριέρας ενός άξιου αξιωματικού.
Με αποτέλεσμα με κομματικά κριτήρια να γίνονται οι κρίσεις και να βλέπουμε, άξιους να αποστρατεύονται και όχι τόσο άξιους να εξελίσσονται ανάλογα με τις δημόσιες σχέσεις τις οποίες έχουν.
Δεν σας κρύβω ότι ίσως από τις πιο δύσκολες στιγμές της πολιτικής μου ζωής, ήταν όταν έφτασαν η στιγμή να κάνουμε κρίσεις για το Λιμενικό Σώμα.
Χωρίς να ξέρω όσο μπορούσα να ξέρω, τους γνώριζα τους ανθρώπους που ήταν στο αρχηγείο η αυτούς που γνώριζα προσωπικά, χωρίς να ξέρω κανέναν έπρεπε να κρίνω η τουλάχιστον να γνωμοδοτήσω για τις προτάσεις στις κρίσεις των Αξιωματικών.
Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ και για πάντα, πρέπει οι κρίσεις να γίνονται με κριτήρια αντικειμενικά μόνο από την φυσική ηγεσία της και την ιεραρχία.
Καθορίζουμε τον σύμβουλο με τις αρμοδιότητες των δύο υπουργείων.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες μόνο στο πολιτικό επίπεδο και παράλληλα θα έχει αναπληρωτή, ο οποίος δεν θα αλλάζει ρόλο με την αλλαγή της εκάστοτε κυβερνήσεως.
Θα είναι δηλαδή ο αναπληρωτής του ένα μόνιμο στέλεχός, το οποίο θα επιλέγεται με θητεία κάποιων ετών, έχετε την δυνατότητα να το δείτε το πρόγραμμα το οποίο έχουμε αναρτήσει στο anexartitoiellhnes.gr προκειμένου να αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας ανάλογα με την απόφαση του ελληνικού λαού που θα αποφασίζει στο ποιά κυβέρνηση θα επιλέγεται για να κυβερνήσει τον τόπο.
Επαναφέρουμε την πρόνοια στους κανονισμούς και στον νόμο και τους υποψηφίους προς ίδρυση παραγωγικούς φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Θα είναι κατά βάση οι έλληνες το γένος και παράλληλα θα είναι και ξένοι αξιωματικοί οι οποίοι βάση της νέας δομής του ΝΑΤΟ θα μπορούν να έρχονται και να εκπαιδεύονται στην πατρίδα μας.
Επανεντάσσουμε το οργανόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, κρίσιμες υπηρεσίες όπως η γεωγραφική υπηρεσία, η μετεωρολογική υπηρεσία, η γεωγραφική υπηρεσία στρατού, οι μονάδες αεροφωτογραφίσεως της πολεμικής αεροπορίας με σκοπό αφενός τη συνδρομή τους στη κτηματογράφηση της χώρας και αφετέρου στη πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και στη καταπάτηση δημοσίων γαιών και αιγιαλού και εκσυγχρονισμός των τεχνικών και τεχνολογικών υποδομών κατά προτεραιότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα τις αεροφωτογραφίσεις του 1934 χρησιμοποιούν για να καθορίσουν ουσιαστικά ποιες περιοχές είναι εκείνες οι οποίες ήταν δασικές ή μη δασικές, αστικές ή μη αστικές. Δημιουργούμε ξεχωριστό κύκλο εισαγωγής και εκπαίδευσης στρατιωτικών σχολών και των ακαδημιών των σωμάτων ασφαλείας.
Καταρχήν, για πολύ λίγο καιρό, για έναν χρόνο στις πανελλαδικές εξετάσεις εν συνεχεία καθιερώνουμε ειδικά κριτήρια εισαγωγής εκτός πανελλαδικών σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος των μισθών των πολιτών του κράτους. Δεν είναι δυνατός κάποιος που αποτυγχάνει να μπει σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο επέλεξε να έχει την επιλογή της επαγγελματικής δήθεν αποκαταστάσεως να γίνεται αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μπορεί να είναι δικαιότερο το σύστημα αυτό όσο αναφορά τη βαθμολογία αλλά δε μπορεί ένας γιατρός που ήθελε να γίνει πνευμονολόγος στη ζωή του να γίνεται πιλότος της πολεμικής αεροπορίας να γίνεται αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Θα επιλέγονται εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν να είναι υποψήφιοι για να μπουν στις Στρατιωτικές σχολές, σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Επανεξετάζουμε τους κανόνες εμπλοκής και χρήσης του υπηρεσιακού οπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας για την αντιμετώπιση του αυξημένου οργανωμένου εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν όταν το έγκλημα εξελίσσεται, όταν έχουμε πλέον το οργανωμένο έγκλημα να έχει γίνει μέσα από επιστημονικές σχολές καταρτίσεως να μην δίνουμε το δικαίωμα στον ένστολο να μπορεί να κάνει τη χρήση του όπλου για να προστατεύσει τον εαυτό του ή να προστατέψει την ελληνική οικογένεια.
Τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα διατηρήσουν τη διοικητική και οργανωτική τους αυτοτέλεια, τον ασφαλιστικό φορέα των ένστολων και θα διοικούνται από στρατιωτικό ή αστυνομικό διοικητή του οικονομικού ως ξεχωριστή μονάδα εντός του Σώματος της οικογενείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια εντός των επομένων ετών, των άμεσων ετών να αποκατασταθούν οι απώλειες των στελεχών στο αρχικό επίπεδο τους. Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι η ενέργεια να προχωρήσουμε το PSI στο κούρεμα ουσιαστικά των αποταμιεύσεων των ταμείων είναι εγκληματική.
Εδώ έχουμε μια παράνομη ενέργεια υποχρέωσαν να μπαίνουν τα χρήματα στη Τράπεζα της Ελλάδος τα μετατρέψανε από μόνοι τους και χωρίς καμία συμφωνία σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ενώ ήξεραν και γνώριζαν ότι θα κουρευτούν κατά 50% και αυτό μόνο και μόνο για να χειροκροτηθεί ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπαδήμος ότι πέτυχαν τη πολιτική του PSI. Αυτό αποκαθίσταται άμεσα. Ανταλλάσσουμε τα ομόλογα αυτά στο ακέραιο με ομόλογα γης , με ομόλογα κρατικής γης, απόλυτα εγγυημένα. Το ίδιο θα γίνει και για τους ομολογιούχους και το λέω αυτό διότι πάρα πολλοί απόστρατοι όταν έπαιρναν το εφάπαξ τους εμπιστευόμενοι το Ελληνικό δημόσιο, το Ελληνικό κράτος μετέτρεπαν το εφάπαξ αυτό σε ένα ομόλογο του Ελληνικού δημοσίου και βρέθηκαν σε σημείο αυτή τη στιγμή ουσιαστικά να έχουν χάσει το 50% από το κούρεμα της αξίας του ομολόγου και το σημερινό ομόλογο να αξίζει 20% της αξίας του 50%. Αυτά όλα τα ομόλογα όπως επίσης τα ομόλογα των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, των μετοχικών ταμείων, των ασφαλιστικών ταμείων αντικαθίστανται άμεσα στο ακέραιο στην αξία τους πριν τελεσιδικήσει η απόφαση με ομόλογα γης.
Ενισχύουμε με νομοθετική ρύθμιση των μετοχικών ταμείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας με το συνολικό ποσό της καταβαλλομένης από τους μερισματούχους εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων ΕΑΣ και για όσο διάστημα επιβάλλεται η έκτακτη αυτή εισφορά. Αναστέλλεται η κράτηση του 2% των αποδοχών που πληρώνουν οι εν ενεργεία υπέρ της ανενεργείας στα μετοχικά ταμεία. Προβλέπεται η εξαίρεση των μετοχικών ταμείων από την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς των δικαιούχων ή το πάγωμα για τρία χρόνια. Καταργείται η διάταξη του νόμου 3865 του 2010 με την οποία διακόπτεται η χορήγηση σύνταξης στους αποστράτους στρατιωτικούς που θα απασχολούνται σε οποιαδήποτε εργασία και η οποία ακυρώνει το Συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει να απαγορεύεται σε αποστράτους να εργάζονται την ώρα που η σύνταξη έχει μειωθεί σε τέτοιο επίπεδο που είναι αδύνατον να ζήσει μία οικογένεια και βεβαίως είναι αδύνατον να ζητήσεις από κάποιον απόστρατο που είναι ένας νέος σε ηλικία και έχει τις δυνατότητες να εργαστεί και να προσφέρει να μην εργάζεται λόγω του ότι έτσι το αποφάσισε η τρόικα. Καταργείται η διάταξη του νόμου 4024 του 2011 που επιβλήθηκε με Αντισυνταγματικά κριτήρια με συνέπεια την άδικη περικοπή της σύνταξης σε 5.700 στρατιωτικούς οι οποίοι είναι κάτω των 55 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους από την υπηρεσία. Διατηρείται και αναβαθμίζεται ο στρατιωτικός χαρακτήρας των στρατιωτικών νοσοκομείων ώστε να καταστούν τα κατεξοχήν νοσηλευτικά ιδρύματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Προχωράμε σε θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος της συνυπηρέτησης των συζύγων, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην ίδια φρουρά, καθώς και άμεση αντιμετώπιση του αιτήματος του ζεύγους. Σήμερα από τα στοιχεία τα οποία έχουμε αυτό ξεπερνά τους τρεις μήνες. Προβλέπεται αποζημίωση των εξόδων μετακόμισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από φρουρά σε άλλη φρουρά με ποσό που να ανταποκρίνεται σε πραγματικό κόστος. Διευκολύνονται στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς ακόμη κι αν είναι υπεράριθμοι οι συγγενείς, τα παιδιά δηλαδή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ώστε να διευκολύνονται οι γονείς στη νέα τους μετάθεση.
Προχωράμε στη δημιουργία τμημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές αστυνομικών τμημάτων και λιμενικών σταθμών σε νησιά ή παραμεθόριες περιοχές με σκοπό τη στέγαση τους. Εδώ θέλω να πω ότι δοθείσας της δυνατότητας που υπάρχει από παλαιά στρατόπεδα θα πρέπει να δημιουργηθούν οικισμοί και για εκείνα τα Σώματα τα οποία δεν έχουν όπως το λιμενικό σώμα αυτό είναι μία δέσμευση την οποία είχα πάρει σαν Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υπάρχουν στρατόπεδα τα οποία εγκαταλείπονται ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανήκουν στο κράτος θα μπορούσε να δοθεί λοιπόν αυτή η περιοχή για να δημιουργηθούν οικισμοί και για τους αποστράτους αλλά και για τους εν ενεργεία με τη μορφή των θέρετρων όπως υπάρχουν για τα υπόλοιπα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Καθιερώνεται ο θεσμός της αμυντικής χορηγίας από την ομογένεια ή επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας ή του εξωτερικού με σκοπό τις αμυντικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και την κατασκευή πολεμικών πλοίων σε Ελληνικά ναυπηγεία.
Και βέβαια χωρίς να υπάρχει φόρος.
Γιατί εδώ θα ήθελα να σας πω ότι αν κάποιος επιθυμεί να δώσει μια χορηγία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας τον καλεί το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει και φόρο επί της χορηγίας την οποία κάνει. Υπάρχουν ομογενείς οι οποίοι έχουν προσφερθεί κατά καιρούς αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, να βοηθήσουν και να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Δεν θα πρέπει να τους υποχρεώνουμε να ακολουθούν τις επιλογές οι οποίες έχουν γίνει κατά καιρούς σε συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία είναι πάρα πολύ ψηλά. Θέλουνε να αγοράσουνε ένα πλοίο και έχουνε συγκεκριμένες δυνατότητες και να το προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
Αυτό το προβλέπουμε με ειδικό σχέδιο νόμου.
Δημιουργούνται στρατιωτικές λέσχες σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και νησιά με σκοπό όχι μόνο τη σίτιση αλλά και τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλους συμπεριλαμβανομένων και των εν ενεργεία αξιωματικών υπαξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλλεται να επεκτείνουμε το θεσμό των στρατιωτικών λεσχών και για τη στέγαση.
Προχωράμε σε σταδιακή μετατόπιση μέρους των προς προμήθεια υλικών και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ελληνικές εταιρίες του κλάδου με σκοπό την τόνωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η ελληνική αμυντική βιομηχανία παραμένει στο ελληνικό δημόσιο όσο αναφορά τη πλειοψηφία της. Μπορεί να υπάρξουν επενδύσεις και συμπαραγωγές και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει στα πρότυπα που έχει γίνει στη γείτονα Τουρκία. Δηλαδή ένας κλάδος της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας, να κάνει ένα κοινό progect με μια εταιρία όπως και τώρα εξάλλου γίνεται, έχει συμφωνίες με τη Lockheed Martin, έχει συμφωνίες με τη Taso, με ρωσικές εταιρίες αλλά παράλληλα να ελέγχεται ουσιαστικά η διοίκηση της αμυντικής βιομηχανίας από το ελληνικό δημόσιο.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε άμεσα τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία και οι οποίες είναι π[παροπλισμένες. Για ποιό λόγο; Διότι κάποιοι χρησιμοποίησαν την ελληνική αμυντική βιομηχανία προκειμένου να πλουτίσουν. Όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα εξοπλιστικά προγράμματα και συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων που περάσανε μέσα από την αμυντική βιομηχανία θα επανεξεταστούν και υποθέσεις οι οποίες έχουν γίνει σκάνδαλα θα παραδοθούνε στην ελληνική δικαιοσύνη. Και όχι μόνο στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά θα απαιτηθεί και αυτό που προβλέπεται ουσιαστικά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Δηλαδή από τη στιγμή που υπάρχει δωροδοκία σε πολιτικά πρόσωπα ή σε υπηρεσιακούς παράγοντες εμείς θα θεωρήσουμε το χρέος ως επονείδιστο.
Αυτό το χρέος θα το διαγράψουμε και παράλληλα θα ζητήσουμε την απαγόρευση συμμετοχής της συγκεκριμένης εταιρίας σε όλους τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Είναι απίστευτο αυτό το οποίο έχει γίνει και το οποίο το βλέπουμε, υποθέσεις οι οποίες ψάχνουμε κάποιοι από εσάς αλλά και κάποιοι από το κοινοβούλιο χρόνια ολόκληρα και μάλιστα έχουμε χαρακτηριστεί ως γραφικοί να βγαίνουνε μετά από 15-18 χρόνια και να λένε και να αποδεικνύεται ότι αυτό το οποίο λέγαμε είναι αλήθεια. Και κάποιοι να έχουν πλουτίσει, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να έχουνε φύγει στο εξωτερικό, να χτίζονται βίλες. Πολλοί αξιωματικοί να έχουν αποστρατευτεί γιατί δεν συμφώνησαν να υπογράψουν και να συμμετέχουν σε επιτροπές και όλα αυτά να είναι σε μια ατιμωρησία. Θα ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι και θα υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν. Τελείωσαν τα ψέματα, η Ελλάδα δεν μπορεί να ματώνει και ιδίως μέσω των υποθέσεων εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σταματάει η παραχώρηση στρατιωτικών χώρων σε Ο.Τ.Α και άλλους φορείς χωρίς ανάλογο αντισταθμικό όφελος. Τα παλιά στρατόπεδα και οι στρατιωτικοί χώροι ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορεί να τα παίρνει ο κάθε δήμος χωρίς να δίνει κανένα αντάλλαγμα, αντισταθμικό αυτής της περιοχής, την οποία ουσιαστικά δημεύει. Οι περισσότερες δε από αυτές τις περιοχές, είναι περιοχές οι οποίες μαραζώνουν και αφήνονται στο έλεος τους προκειμένου κάποιοι δήμαρχοι να το χρησιμοποιήσουν σαν προεκλογικό υλικό.
Κύριοι Αρχηγοί, Ναύαρχοι, Πτέραρχοι, κυρίες και κύριοι θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπολογίζουμε στη δύναμη, στο ηθικό και στη μαχητικότητα των Αποστράτων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σε δύσκολες για τη πατρίδα μας εποχές έχετε αποδείξει ότι η εκπαίδευση σας, το ήθος σας είναι εκείνο και οι οργανωτικές ικανότητες είναι εκείνες που μπορούν να προσφέρουν στην αναδιοργάνωση του κράτους.
Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες.
Οι μέρες που έρχονται είναι επικίνδυνες.
Οι μέρες που έρχονται απαιτούν σκληρή δουλειά.
Σκληρή δουλειά προκειμένου να διαφυλάξουμε αυτά για τα οποία εσείς πολεμήσατε και κινδυνεύσατε: την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν είναι δυνατό να συνεχίσει αυτή η πολιτική που δυστυχώς εκλεγμένα κόμματα διαπραγματεύονται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε ανώτατους στρατιωτικούς ή πολιτικούς διοικητές κάποιους οι οποίοι έρχονται λόγω του ότι ανήκουν στη μερίδα των δανειστών και θέλουν να ελέγξουν το μέλλον και το αύριο της πατρίδας μας. Μπορούμε να ενωθούμε οι Έλληνες και να ενωθούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τη πατρίδα μας. Να προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας. Να διώξουμε όλους εκείνους που έρχονται με μόνο τους όπλο τις δανεικές συμβάσεις, τις οποίες υπέγραψαν δοσίλογοι πολιτικοί. Να ξέρουν ότι αυτό το κράτος, ότι αυτή η χώρα έχει χύσει αίμα , έχει χύσει δάκρυ, έχει χύσει ιδρώτα και έχει χτιστεί πάνω σε κόκκαλα ηρώων.
Δεν θα παραδοθεί σε κανένα δανειστή.
Θα είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις εκείνες τις οποίες έχουμε λάβει. Αλλά τις πραγματικές υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται όμως να πληρώσουμε τα τοκογλυφικά δάνεια, ούτε συμβάσεις που παραχωρούν το πλούτο της πατρίδας μας. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε τις επόμενες μέρες τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι ναι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση στη πατρίδα μας.
Αλλά μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Εμείς οι ΑΝΕΑΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ακολουθήσουμε πιστά τις 7 αρχές για τις οποίες ζητάμε τη λαϊκή εντολή.
Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω με κανένα αντάλλαγμα. θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πείσουμε για τη συγκρότηση μιας εθνικής κυβέρνησης με σκοπό τη κατάργηση των μνημονίων και ουσιαστικά την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Είμαστε ένα κίνημα πατριωτικό, ένα κίνημα αστικό, ένα κίνημα λαϊκό, ένα κίνημα δημοκρατικό. Είμαστε μια δύναμη εγγύησης για το τόπο και ζητούμε τη στήριξη σας στη προσπαθεί αυτή. Θα είμαστε οι εγγυητές του αύριο.
Τα εθνικά θέματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση και αν κάποιοι στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα σκέπτονται να παραχωρήσουν εθνικά θέματα, εμάς να μας ξεχάσουν.
Η Θράκη δεν είναι υπό διαπραγμάτευση συνθήκη της Λωζάννης και το θέμα της θρησκευτικής μειονότητας δεν μπαίνει σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης.
Το όνομα της Μακεδονίας δεν συζητείται.
Και για να θυμίσω στους παλαιότερους, δεν συζητείται ακόμα το τόξο Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος.
Σας ευχαριστώ πολύ.


Σχόλια