Σε Οικονομικούς φορείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας στο ΕπιμελητήριοΟι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Επιμελητήριο Λάρισας
Οι υποψήφιοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής το Βουλευτή κ Χρήστο Ζώη πραγματοποίησαν σειρά ενημερωτικών επισκέψεων στους Οικονομικούς φορείς της Λάρισας.
Ειδικότερα επισκέφθηκαν τον ΣΘΕΒ, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και ενημέρωσαν τις διοικήσεις τους για τα βασικά στοιχεία του Οικονομικού προγράμματος των ΑΝΕΛ ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που απασχολούν την αγορά και ειδικότερα την αγορά της Λάρισας.
Επίσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας

Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας στον Εμπορικό Σύλλογο Ο κ. Ζώης υπογράμμισε ότι το Οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων λαμβάνει υπόψην του την οικονομική κρίση αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας και ταυτόχρονα δίνει διέξοδο και ανακούφιση στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται και απειλούνται με λουκέτο.
Σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει εκπονηθεί με την τεράστια συμβολή των ιδίων των ανθρώπων της αγοράς και συνεπώς είναι ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και παραγωγικό. 
Ειδικότερα παρουσίασε την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου στον οποίο θα περιέλθουν όλες οι οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τζίρο έως και 3εκ. Ευρώ, είτε πρόκειται για φορολογικές υποχρεώσεις, είτε για εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές προς τελωνεία και άλλες υποχρεώσεις.  Πρόκειται για ρύθμιση από 100 έως και 240 δόσεις με ταυτόχρονα άρση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, έξοδο από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και κούρεμα των επιχειρηματικών δανείων σε ποσοστό 50%.  Με την υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι προφανές ότι η αγορά αναπνέει και συνεχίζει να λειτουργεί ενώ το δημόσιο μπορεί να εισπράττει τα οφειλόμενα.
Ο κ. Ζώης ενημέρωσε επίσης ότι μεταξύ των προτάσεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίαρχη θέση έχουν η κατάργηση του ΚΒΣ, το χτύπημα του παράνομου εμπορίου, η κατάργηση των περαιώσεων, ο συμψηφισμός των οφειλών και απαιτήσεων με το δημόσιο, η αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας, η κατάργηση της φορολογικής επιδρομής στην ακίνητη περιουσία και η θέσπιση εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις  φορολογικές αρχές.
Περαιτέρω η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ύψους των προστίμων και των προσαυξήσεων, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η κατάργηση της φορολόγησης της επιχειρηματικής αμοιβής, το αφορολόγητο των μεγάλων επενδύσεων και η μείωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προτείνονται απ’ τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως υψίστης προτεραιότητας αναγκαία φορολογικά μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την αναζωογόνηση της αγοράς και της οικονομίας.  Και όλα αυτά σε απολύτως δεσμευτικούς χρόνους και με μία αλληλουχία εφαρμογής ώστε να προσδίδεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή τους.
Ανεξαρτητοι Έλληνες Λάρισας σε ΣΘΕΒΟι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον ΣΘΕΒ
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογράμμισε ο κ. Ζώης καλούν τον κόσμο της αγοράς να ενημερωθεί για το οικονομικό πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο site του κινήματος και να συμβάλλει με την εμπειρία του στην περαιτέρω βελτίωσή του.
Από την πλευρά τους οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά και την έκπληξή τους για την ανταπόκριση του οικονομικού προγράμματος των ΑΝΕΛ στην πραγματικότητα και στις ανάγκες της αγοράς και ζήτησαν την συνέχιση της συνεργασίας και της ενημέρωσης και μετά τις εκλογές, αίτημα το οποίο ο κ. Ζώης εκτίμησε ως αυτονόητα θεμιτό και απαραίτητο να υλοποιηθεί.

Σχόλια