Δελτίο Τύπου από επίσκεψη σε Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και Στρατού.


13/6/2012
Ο βουλευτής Χρήστος Ζώης και οι Υποψήφιοι Βουλευτές των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Μπάμπης Παπασπύρος, Αθανάσιος Μαργαρίτης και Βάνα Κυριλόγλου-Κουτσογιαννούλη, συναντήθηκαν με τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και Στρατού Λάρισας, Αντιπτέραρχο ε.α Χρήστο Βάγια και Συνταγματάρχη ε.α Απόστολο Παπαπαρίση αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ζώης ενημέρωσε τους τους προέδρους και μέλη των Ενώσεων αποστράτων, για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Υπουργό Άμυνας και τους Αρχηγούς των Επιτελείων.
Ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι:

Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υψηλό. Αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία είναι να διατηρήσουμε υψηλή και την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνει σε αυτό το υπουργείο και να ορίζει τους προϋπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους εξοπλισμούς της χώρας, που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Η ευθύνη της διοίκησης του Υπουργείου ανατίθεται στη φυσική ηγεσία. Ανώτατο όργανο διοίκησης του Υπουργείου ορίζεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.Η εξέλιξη των ένστολων στελεχών του Υπουργείου αποφασίζεται αποκλειστικά από ένστολους με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια.
Η Εθνική Άμυνα πρέπει να μείνει μακριά από τα σχέδια των τοκογλύφων.
Τέλος ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση το στρατιωτικό προσωπικό, ώστε το εισόδημα τους να επανέλθει σταδιακά στις συνθήκες του 2009.
Στην συνέχεια παρουσιάσθηκαν τον κ. Παπασπύρο και κ. Μαργαρίτη τα κύρια σημεία του προγράμματος Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας, τα οποία είναι:
Κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών στελεχών και προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων.
Τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα διατηρήσουν την Διοικητική και Οργανική τους αυτοτέλεια (Ασφαλιστικός Φορέας Ένστολων) και θα διοικούνται από στρατιωτικό/αστυνομικό διοικητή (οικονομικού) ως ξεχωριστή Μονάδα εντός του Σώματος της Οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια, εντός τετραετίας, να αποκατασταθούν οι απώλειες των στελεχών στο αρχικό επίπεδό τους.
Αποκατάσταση της άδικης μεταχείρισης όσων στελεχών συνταξιοδοτήθηκαν πριν τα 55 κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Επένδυση και έμφαση στον άνθρωπο μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα.
Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ευχαρίστησαν τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και Στρατού Λάρισας, Αντιπτέραρχο ε.α Χρήστο Βάγια και Συνταγματάρχη ε.α Απόστολο Παπαπαρίση και δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν εκ νέου μετά τις εκλογές νέα συνάντηση για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας .

Σχόλια