Ο Πάνος Καμμένος τιμά τον ήρωα Ιωάννη (Βλάχο) Δασκαλογιάννη


«Με πίστη και ελπίδα τιμούμε την μνήμη του μεγάλου Σφακιανού, αγωνιστή και πατριώτη Ιωάννη (Βλάχου) Δασκαλογιάννη.
Μορφωμένος και κοσμογυρισμένος, δεν υπηρέτησε ποτέ τις αυλές των πασάδων, αλλά ήταν ελεύθερος και είχε όραμα και στόχο, όπως επίσης είχε και ένα μεγάλο όνειρο και έναν αστείρευτο ενθουσιασμό :Να ξεσηκώσει τους συντοπίτες του ώστε να επαναστατήσουν εναντίον των Οθωμανών.
Ένας μεγάλος άνθρωπος που αψήφησε τον εαυτό του και τη ζωή του για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Η παρακμή και η συρρίκνωση των αξιών και των αρχών στη σημερινή κοινωνία, με την παράλληλη άνθιση του ατομικού συμφέροντος και της διαφθοράς, αφήνουν μια αγαλλίαση ελπίδας στο πρόσωπο του μεγάλου δάσκαλου Δασκαλογιάννη για έννοιες ξεχασμένες στο σήμερα όπως : Του Πατριωτισμού και του κοινωνικού καλού έναντι του ατομικού.

Ο «δάσκαλος» Δασκαλογιάννης όπως τον αποκαλούσαν, είναι ένα πρότυπο αρετής, τόλμης και δυναμισμού, ένα πρότυπο που θα έπρεπε να είναι για την έντονη προσωπικότητα που αντιπροσώπευε , ένα παράδειγμα προς μίμηση στη σημερινή κοινωνία.
Ερχόμαστε να τιμήσουμε την μνήμη αυτή, που άφησε αυτός ο μεγάλος και άξιος Έλληνας,
Που έδειξε ότι το Κρητικό πνεύμα δεν σωπαίνει, ούτε σβήνει , οποιος και αν προσπαθήσει να κλέψει τη λάμψη και την φωνή του».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Τον σεβασμό του στο ηρωικό πρόσωπο του Δασκαλογιάννη και στους εθνικούς αγώνες του, εκφράζει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, ζήτησε από τον Πολιτευτή και πρώτο του ψηφοδελτίου Χανίων Παντελή Καπαρουδάκη να τον εκπροσωπήσει ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Πολιτευτών και Συντονιστών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού, αύριο Κυριακή 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Επανάστασης Δασκαλογιάννη», καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους του, στο άγαλμα του ήρωα.


Σχόλια