Συζήτησαν για τo ΕΤΑΚ, αλλά ..μας τo φυλάνε για μετά τις εκλογές!

Είναι έτοιμα 200.000 σημειώματα, αλλά δεν το παίρνουν απόφαση...
Τα ΕΤΑΚ  του 2009-2010 - για την ακρίβεια 200.000 σημειώνατα - είναι έτοιμα προς αποστολή, ωστόσο ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση το ...αποφασίζει (τουλάχιστον επισήμως) παρόλο που η υστέρηση των εσόδων είναι σημαντική, λόγω της παράλυσης του εισπρακτικού μηχανισμού όλο αυτό το διάστημα.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο στο πρώτο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο άναψε "πράσινο φως" για την σταδιακή αποστολή των 1,37 εκατ. σημειωμάτων για το ΕΤΑΚ του 2009 και του 2010 προκάλεσε αίσθηση καθώς και επίσημη ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο:

 "Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον Πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών.
Επίσης δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων".
Με την επίσημη ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχεται το ότι το θέμα του ΕΤΑΚ αποτέλεσε αντικείμενο της πρώτης αυτής συζήτησης, αλλά αρνείται ότι δρομολογήθηκε η αποστολή των σημειωμάτων "δείχνοντας" ότι αυτή μπορεί να παραπεμφθεί γαι μετά τις εκλογές, παρά την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=198144

Σχόλια