Η μόνη δύναμη που θα συγκρουστεί με τους τραπεζίτες είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το ερώτημα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» αλλά «Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη των τραπεζών», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που συνεδριάζει στη Χαλκίδα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το κόμμα του αποτελεί εγγύηση σταθερότητας του τόπου, και κατηγόρησε την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί την Ευρώπη των τραπεζιτών, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της καταγγελίας του Μνημονίου.
«Η μόνη δύναμη που θα συγκρουστεί με τους τραπεζίτες είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε σαφείς θέσεις για το τι θα κάνουμε τις πρώτες μέρες στα οικονομικά, και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία του επαχθούς και επονείδιστου χρέους μέσα στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης», είπε ο κ. Καμμένος.

Δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές για να γίνουμε αντιπολίτευση, είπε ο κ. Καμμένος, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά που θα κερδίσει το κόμμα του θα είναι μεγαλύτερα από αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου.


Είπε επίσης ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι η διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας, ενώ τόνισε ότι το πολιτικό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν ότι «ο λαός είπε "όχι" στην κατοχή, είπε όχι στο Μνημόνιο, και στις επιλογές τραπεζιτών τύπου Παπαδήμου».


Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ο λαός ανέτρεψε τους συσχετισμούς που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σκηνικό από το 1974, και είπε ότι παρά τον πόλεμο που δέχθηκε το κόμμα του, όπως υποστήριξε, «καταφέραμε και σπάσαμε το κατεστημένο».


Ανέφερε ακόμη ότι «φτάσανε σε σημείο να κάνουνε πλαστογραφίες εναντίον μας και εναντίον υποψηφίων μας. Το σάπιο κατεστημένο της μεταπολίτευσης προσπάθησε να μας χτυπήσει με όλα τα μέσα» αλλά τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα κατάφεραν και συγκέντρωσαν μεγάλο ποσοστό.


Εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «κατάφερε να πάει τη ΝΔ από το 33% της ήττας του 2009, στο 18%, που είναι το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας της» και πρόσθεσε: «Αφού διέλυσε και έβαλε ταφόπλακα σε ένα παραδοσιακό κόμμα όπως η ΝΔ, έφτασε στην απόλυτη εκτέλεση του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάνοντας προσκλητήριο στις μνημονιακές δυνάμεις".


Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμάζωμα» τους αποδέκτες της πρόσκλησης της ΝΔ που «είχε ψηφίσει το μνημόνιο είτε το πρώτο είτε το δεύτερο» και επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι τώρα «τολμά να βάλει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή».


Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «τώρα απειλούν με πλήρη διάλυση την ελληνική οικονομία» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην ευρωζώνη που θα οδηγήσει τη χώρα μας στη δραχμή. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να το αποφασίσει αυτό είπε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά την συμμετοχή της στο ευρώ και δεν της χάρισαν τίποτε, ενώ εκτίμησε πως η πρώην Ανατολική Γερμανία όταν ενσωματώθηκε στην ΕΕ δεν πληρούσε κανένα κριτήριο.


Επιτέθηκε παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του αλλαγή πλεύσης, λέγοντας ότι προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία Μνημονίου και τώρα μιλά για αναδιαπραγμάτευση, κάτι που το υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα. είπε ο κ. Καμμένος.


Παράλληλα τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε συνιστώσα έχει το δικό της οικονομικό πρόγραμμα, και τόνισε ότι το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες διαφορές στα εθνικά θέματα.


Σχόλια