Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρέπει να λάμπουμε και να το δείχνουμε

Γράφει ο Ευάγγελος Παπαϊωάννου
Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών (ΣΜΑ)
Μέλος της Δ.Ε. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Φθιώτιδας
Η σημερινή μου δημοσίευση δεν έχει χαρακτήρα δεικτικό αλλά ενημερωτικό.
Έχω παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές ο λόγος μας, τόσο στις κατ' ιδίαν συζητήσεις αλλά πολλές φορές και σε ευρύτερο κοινό, παρουσιάζει καταγγελτική σφοδρότητα αλλά δεν επεκτείνεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και στις υπόλοιπες θέσεις των “Ανεξαρτήτων” που παρουσιάζουν ιδιαίτερη σοβαρότητα, είναι καινοτόμες και είναι εξίσου ελκυστικές. Το καταγγελτικό μέρος αφορά σε ότι συνέβη στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και στις πράξεις ή παραλήψεις που την οδήγησαν στην σημερινή δεινή θέση. Αυτό το κομμάτι δεν θα πάψουμε να το υποστηρίζουμε με πάθος επειδή οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πιστεύουμε στις αρχές του Συντάγματος, την Νομιμότητα, την Δικαιοσύνη και την Ανθρωπιά. Υπάρχει όμως και το αύριο. Οι υπόλοιπες θέσεις μας ρυθμίζουν, αρκετά ισορροπημένα, θέματα που εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία και ηρεμία των πολιτών, την δημιουργικότητά τους, το βιοτικό τους επίπεδο, την μόρφωση την υγεία, την αξιοπρέπειά τους και πολλά άλλα.

Μέχρι σήμερα έχουμε την Ιδρυτική Διακήρυξη και είχε τεθεί σε διαβούλευση το αρχικό σχέδιο διακυβέρνησης και στην συνέχεια παρουσιάστηκε το τελικό Συγκεντρωτικό Οικονομικό Πρόγραμμα. Σταδιακά δε αναμένεται και η εκπόνηση των υπολοίπων τελικών θέσεων του Κινήματός μας. Από αυτά τα κείμενα μπορούν ν' αντληθούν οι θέσεις μας, ο χαρακτήρας του κινήματός μας, η προσέγγισή μας σε διάφορα θέματα που απασχολούν και δίνουν λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου Έλληνα. Για παράδειγμα στα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές, άλλοτε ενημερωτικά επειδή είμαστε νέο κόμμα και άλλοτε εκ του πονηρού, τίθεται το ερώτημα εάν επιθυμούμε να είμαστε μέσα στην Ευρώπη με νόμισμα το Ευρώ ή εκτός αυτής. Στην Ιδρυτική Διακήρυξη το θέμα έχει απαντηθεί και θεωρείται λήξαν. Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Επίσης στο παρελθόν έχουμε ονοματιστεί Αριστεροί, Δεξιοί, Κομμουνιστές κλπ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” είναι στ' αλήθεια ένα σύγχρονο κόμμα, με ελεύθερη σκέψη, προγραμματική προσέγγιση του αύριο και δεν ακολουθούμε τις ετικέτες και τα στερεότυπα του προηγούμενου αιώνα. Γι' αυτό άλλωστε δίνουμε πολιτικές λύσεις στα προβλήματα όλων των ηλικιών.
Το τί είμαστε πολιτικά αναφέρεται πάλι στην Ιδρυτική Διακήρυξη. Πιστεύουμε σε μια ορθολογιστική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Ο σύγχρονος Έλληνας κατανοεί πλέον ότι όλος ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Έχει παραμερίσει την εγωιστική προσέγγιση ότι όλα τ' αγαθά ανήκουν σε αυτόν και κανένα στον διπλανό του. Να θυμίσω εδώ το γνωστό ανέκδοτο με την κατσίκα που έλεγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που βέβαια αντανακλούσε απόψεις άλλης εποχής. Ο σύγχρονος Έλληνας καταλαβαίνει ότι και ο διπλανός του αναπτύσσεται με την εργασία και τις ιδέες του και ενδεχομένως να επιτύχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα αγαθά από αυτόν. Επειδή όμως πάψαμε να είμαστε θηρία αλλά ανήκουμε σε κοινωνίες και η ύπαρξη και μόνον του ενός βοηθά την ανάπτυξη του άλλου γι' αυτό ευαγγελιζόμαστε την κατανομή του παραγομένου προϊόντος δίκαια (όπως αναφέρεται στην Διακήρυξη). Όλα αυτά απαιτείται να τα μελετάμε και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις με σοβαρότητα και ηπιότητα για να κερδίσουμε τον συνομιλητή μας.
Όσον αφορά πιο πρακτικά θέματα των ημερών και πιο συγκεκριμένα την καταγγελία των μνημονίων, πολλές φορές γεννάται το ερώτημα που θα βρεθούν οι πόροι, πως θα γίνει; Και σε αυτό το Οικονομικό μας πρόγραμμα περιέχει τις απαντήσεις. Στην σελίδα 18 αναφέρει σαφώς την σειρά των γεγονότων. Πρώτα περιέρχεται η Τράπεζα της Ελλάδος στο Ελληνικό Δημόσιο, επειδή είναι αντιπρόσωπος του Δημοσίου στις συμβάσεις, έχουν ζητηθεί οι Γερμανικές αποζημιώσεις στα Διεθνή Δικαστήρια, έχει προηγηθεί η ανακήρυξη της ΑΟΖ, έχει προηγηθεί ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, έχουν εντοπιστεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και ΜΕΤΑ καταγγέλλουμε τα Μνημόνια. Δεν είμαστε αφελείς ούτε παιδάκια να μην μας αρέσει κάτι και αυθαίρετα να το απορρίπτουμε χωρίς εξηγήσεις χωρίς λύσεις χωρίς προσέγγιση και ώριμη σκέψη. Είμαστε συντεταγμένη, σκεπτόμενη κοινωνία που θέλει να ξαναδημιουργήσει, να διορθώσει σφάλματα του παρελθόντος και γι' αυτό είμαστε πάντα ενημερωμένοι, διαθέτουμε ελεύθερη ολοκληρωμένη σκέψη και είμαστε απαιτητικοί και σοβαροί συνομιλητές.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φέρνουν μαζί τους μια άλλη εποχή, πρέπει να λάμπουμε και να το δείχνουμε.

http://anexartitoiellinesfthevry.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html

Σχόλια