ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΑΠ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ


«Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας είναι σημαντικός συντελεστής για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Για να βγεί η Ελλάδα από τα οικονομικά αδιέξοδα θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου δράσης που θα εξυπηρετήσει ανάγκες και στόχους ενός πρωτογενούς τομέα, ο οποίος θα διασφαλίζει την επισιτιστική επάρκεια, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα ενισχύσει περαιτέρω την εξαγωγική δραστηριότητα.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι για να υπηρετηθεί μια τέτοια πολιτική στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ θα πρέπει να ορίζουν κόκκινες γραμμές που θα εγγυώνται τους στόχους μας.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συναντίληψη με τον υπηρεσιακό υπουργό Ν. Μαραβέγια και η «εντολή» που του δίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι να καταστήσει σαφές στους εταίρους και συνομιλητές μας ότι η νέα ΚΑΠ πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνει υπ’ όψιν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και να υποστηρίζει τις προσπάθειες της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.
Με το πρόγραμμά μας εξάλλου, υπερασπιζόμαστε ακριβώς αυτές τις κατευθύνσεις και αυτές τις επιταγές».

Σχόλια