Προσφυγή από το Ρωσικό Fund Energy για Αποκλεισμό του από τον Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ

To  ρωσικών συμφερόντων  Fund ENERGY, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του και επικαλούμενο την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, προσέβαλε χθες την απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με την οποία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της ΔΕΠΑ.
Το Fund, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του στην Αθήνα, ζητά είτε να ακυρωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, είτε να ανακληθεί η παράνομη και αναιτιολόγητη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ περί αποκλεισμού του.

Συγκεκριμένα το Fund ENERGY θεωρεί ότι, μέχρι σήμερα, υπήρξε αδιαφάνεια στις διαδικασίες του διαγωνισμού και επομένως έλλειμμα στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Ζητά την αξιολόγησή του με ίσους όρους με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, ώστε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να προκύψει το μεγαλύτερο όφελος για τους Έλληνες πολίτες και το Δημόσιο.
Το Fund ENERGY δηλώνει ότι κατέθεσε νομίμως και εμπροθέσμως εγγυητικές επιστολές των τραπεζών CREDIT SUISSE KAI HYPOSWISS, συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητά του και επομένως ζητά σήμερα αποκατάσταση της ισονομίας προς όφελος πάντοτε του διαγωνισμού και του δημόσιου συμφέροντος.
Το Fund ENERGY επιθυμεί να επιβεβαιώσει τη σταθερή απόφασή του να προχωρήσει σε μακροχρόνιες, αλλά και στρατηγικής επιχειρηματικής σημασίας, επενδύσεις στην Ελλάδα τις οποίες είναι αποφασισμένο να φέρει εις πέρας κατά τρόπο επωφελή για τον ελληνικό λαό, με την υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένη τεχνογνωσία και χρηματοπιστωτική ικανότητα που διαθέτει.
Αναφέρει σχετικά ότι κύριο μέλημα και οδηγός στην προσπάθεια είναι η απασχόληση πολλών εργαζομένων και η ανάπτυξη των υποδομών, των φυσικών πόρων και κάθε άλλης πηγής ενέργειας. Επίσης τονίζει ότι η πορεία του Fund ENERGY και οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία σε πολλές χώρες αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Το Fund ENERGY αξιώνει να τηρηθούν οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της ασφάλειας δικαίου και να μη διασαλεύεται η εθνική και ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αποφασισμένο να προασπίζεται τα συμφέροντά του και τη φήμη του. ( energia.gr )

Σχόλια