Κουίκ: «Εμείς θα κυβερνήσουμε»

«Εμείς θα κυβερνήσουμε» δήλωσε από τη Λάρισα, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, μιλώντας παρουσία πλήθους στελεχών από ολόκληρη τη Θεσσαλία.
«Αντί να παραχωρήσουμε οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια πολιτική δύναμη θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει, εμείς ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Οι διαχωριστικές γραμμές που στηρίζονταν σε συγκεκριμένους χρωματισμούς, πλέον δεν υπάρχουν. Μπορεί κάποιοι να το ακούνε και να χαμογελάνε, αλλά λέω πως εμείς δημιουργηθήκαμε για να κυβερνήσουμε».
Αυτό υποστήριξε, μιλώντας πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά σε πλήθος στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ολόκληρη την Θεσσαλία, ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος κ. Τέρενς Κουίκ.
«Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα των μνημονίων

Ο κ. Κουίκ απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με «τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια και υποδούλωσαν τη χώρα. Όσοι ξεπούλησαν τη χώρα δεν μπορούν να προσδοκούν τίποτα από μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά»
Διευκρινήσεις έδωσε και για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως το οικονομικό σκέλος της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνομιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ο εχθρός είναι κοινός και πας στον πόλεμο, δεν σ’ ενδιαφέρει αν κάποιος πολεμά με πιστόλια κι άλλος με αεροπλάνα. Σ’ ενδιαφέρει να νικήσεις τον εχθρό. Και ο εχθρός είναι, όλοι όσοι ξεπούλησαν τη χώρα στη νέα τάξη πραγμάτων και στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Υπάρχουν όντως κάποιες κοινές συνισταμένες στο οικονομικό μας πρόγραμμα με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα έχουμε εκ διαμέτρων αντίθετες αντιλήψεις για μια σειρά ζητημάτων, και μάλιστα πολύ κρίσιμων για μας, όπως τα εθνικά μας θέματα, το μεταναστευτικό, οι σχέσεις μας με την Τουρκία κ.α. Εμείς έχουμε ως οδηγό μας το περήφανο «Όχι» του Τάσου Παπαδόπουλου, το οποίο επέτρεψε στην Κύπρο να αναπνέει ελεύθερη».
Ομιλία Τέρενς Κουίκ στη Λάρισα
«Αύριο στο διαδίκτυο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα»
Ο κ. Κουίκ ενημέρωσε πως αύριο το πρωί στις 7 θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σε δημόσια διαβούλευση, το «κυβερνητικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και το οποίο αφού «ζυμωθεί» και οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση.
«Τέλος στα προνόμια των βουλευτών- δήμευση των περιουσιών όσων ευθύνονται για την κλοπή της χώρας »
«Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να γίνει αμέσως, και αυτό είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον ελληνικό λαό, είναι η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, για να μάθουμε επιτέλους ποιο είναι το χρέος μας, πως προέκυψε, και ποιο κομμάτι του είναι παράνομο. Από κει και πέρα εμείς μιλούμε για απόδοση ευθυνών, δήμευση των προσωπικών περιουσιών όλων όσων ευθύνονται για την κλοπή της περιουσίας του ελληνικού λαού και επιστροφής αυτών πίσω στο κράτος και κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ασυλίας των βουλευτών, καθώς και κάθε προνομίου για τους βουλευτές», τόνισε ο κ, Κουίκ.  
«Γερμανικές αποζημιώσεις»
«Θα πρέπει οι γερμανικές αποζημιώσεις να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του κράτους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και αυτή είναι μια ακόμη δέσμευση προς τον λαό της πατρίδας μας».
Ομιλία Τέρενς Κουίκ στη Λάρισα
«Όχι στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών»
«Είμαστε αντίθετοι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Το τεράστιο αυτό θέμα, το οποίο για μας αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, τίθεται ξαφνικά στην ατζέντα της συζήτησης από τους ίδιους ανθρώπους που το δημιούργησαν, απλά και μόνο για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα: την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, τα δάνεια, την ανεργία, το άγχος. Σύμμαχός μας είναι η άποψη που εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως δεν αποτελεί λύση ο εγκλεισμός των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα. Ζητούμε την κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και καλούμε την Ευρώπη να αγκαλιάσει το πρόβλημα, γιατί είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα. Εμείς δεν δεχόμαστε να είναι η Ελλάδα η χωματερή αυτών των ψυχών».
Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσίασε τους 13 βασικούς άξονες των θέσεων του κόμματός για να συζητηθούν από τα παρευρισκόμενα στελέχη. Αυτοί είναι:
1.    Άρση ασυλίας βουλευτών
2.    Απόδοση ευθυνών
3.    Μη κυβερνητική συνεργασία
4.    Εθνική Αντιπρόταση
5.    «Όχι» στο μνημόνιο
6.    Ευρώπη-Ευρώ
7.    Γερμανικές αποζημιώσεις
8.    Τιτλοποίηση
9.    Οικονομική στήριξη
10. Κοινοβουλευτική Ομάδα
11. Αυτό-οργάνωση Προεκλογικός αγώνας
12. Γεωργία-Ναυτιλία-Τουρισμός
13. Άμυνα –Εθνικά θέματα
Η συζήτηση συνεχίζεται και αργότερα θα οριστεί και πανθεσσαλική  συντονιστική επιτροπή.

Σχόλια