Είναι θέμα επιβίωσης

του Άγη Βερούτη*
 Η χώρα μας περνά την πιο κρίσιμη περίοδο στη μεταπολεμική ιστορία της. Δεν έχει ξαναγίνει σε καμιά άλλη χώρα, σε καιρό ειρήνης, τόσο μακρόχρονη και βαθιά ύφεση όσο αυτή που βιώνουμε σήμερα. Όμως η οικονομική μας παρακμή δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν της παρακμής μας ως κοινωνίας και ως πολιτείας. Η κρίση μας είναι πρωτίστως πολιτική, και μόνο ως
ενεργοί πολίτες θα βγούμε από αυτήν.
 Η παρακμή μας πηγάζει από τη διάβρωση των κοινωνικών και των πολιτικών θεσμών μας σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών της Μεταπολίτευσης, και από τη δημιουργία ενός Σοβιετικού τύπου κρατικού μηχανισμού, όπου τα δηλητήρια της προσοδοθηρίας, του παρακρατισμού, του κομματισμού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας υποκατέστησαν το ζωτικό αίμα της εργατικότητας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας.
 Την πτώση μας προς την άβυσσο επιτάχυναν οι πολιτικές επιλογές του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος των λίγων τελευταίων ετών. Η είσοδός μας στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία χωρίς να ερωτηθεί ο Λαός, η παραποίηση των στοιχείων της οικονομίας μας για να εξαπατήσουμε τους δανειστές μας, η άκρατη διόγκωση του κρατικού μηχανισμού σε μέγεθος και κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα της οικονομίας, η άσκοπη είσοδός μας στην εποπτεία της Τρόικας ενόσω ακόμη τα επιτόκια δανεισμού μας ήταν μόνον 3,5% πάνω από της κραταιάς Γερμανικής οικονομίας, η καταστροφική επιδρομή στα οικονομικά υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας από πολιτική επιλογή αντί μείωσης της σπατάλης και του κομματισμού και η έκταση της διαφθοράς, στραγγάλισαν την τελευταία ικμάδα δημιουργικότητας των Ελλήνων, και κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, εξαθλίωσαν τους συνταξιούχους, και έκλεψαν τα όνειρα των παιδιών μας.
 Κάποιοι από εμάς δεν άντεξαν την λυσσαλέα εξαθλίωσή τους από τους Έλληνες πολιτικούς δημίους, και σχεδόν 2.000 συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν στα τελευταία 3 χρόνια, πάνω από 1.000 μάνες έδωσαν τα βρέφη τους στα ορφανοτροφεία γιατί δεν είχαν να τα ζήσουν, 1.200.000 Έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά, και εκατοντάδες χιλιάδες άξια και μορφωμένα παιδιά μας πήραν το δρόμο της ξενιτειάς ή σχεδιάζουν να το κάνουν στους επόμενους μήνες.
Aπό τους 4,5 εκατομμύρια οικονομικά ενεργούς και εργαζόμενους πολίτες στη χώρα μας, ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες είναι άνεργοι, ένα εκατομμύριο εργάζονται στο δημόσιο τομέα και άρα πληρώνονται από τους φόρους των υπολοίπων, και μόλις 2,3 εκατομμύρια Ελλήνων παράγουν τον πλούτο για να ζούμε όλοι. Η ανεργία είναι ο καρκίνος πρωτίστως της κοινωνίας και δευτερευόντως της οικονομίας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, που αυτές μόνο με την ανάπτυξη και την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων μπορούν να χτιστούν.
 Όμως οι πολιτικοί δήμιοι των Ελλήνων επιμένουν να διατηρήσουν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κοινωνίας αμετάβλητο, τις μαφίες τους ατιμώρητες, και την αφαίμαξη στον εξαθλιωμένο Λαό ασταμάτητη.
 Την ίδια στιγμή, που συμβαίνουν όλα αυτά, η διαφθορά κοστίζει -6,0% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος μας, η γραφειοκρατία κοστίζει -6,7%, και τα κλειστά επαγγέλματα και ο κρατισμός άλλο -10% με -17%. Όλη η δυστυχία δηλαδή που προκαλείται στον Έλληνα πολίτη πηγάζει από αποφάσεις και επιλογές των κυβερνώντων στα τελευταία 40 χρόνια, να κατευθύνουν τον πλούτο της χώρας προς τις βολεμένες μειοψηφίες που σκιωδώς τους στηρίζουν, με αντάλλαγμα την εξαθλίωση της υπόλοιπης Ελλάδας.
 Οι μέρες που περνάμε έχουν άρωμα συντέλειας. Μετά από το κλείσιμο του 25% των Ελληνικών επιχειρήσεων στα πρώτα δυόμιση χρόνια της Κρίσης, το επόμενο 25% θα κλείσει στις επόμενες 90 ημέρες από την έλλειψη ρευστότητας που έχει προκληθεί στην αγορά. Ήδη λόγω αυτής της έλλειψης ρευστότητας πάνω από 400.000 εργαζόμενοι δεν παίρνουν το μισθό τους έγκαιρα, με 3-6-9 μήνες καθυστέρηση. Μετά από το κλείσιμο του επόμενου 25% των Ελληνικών επιχειρήσεων η κοινωνική καταστροφή θα είναι ανεπίστροφη, και πιθανότατα θα ακολουθήσει και εθνική καταστροφή όπως σχεδόν πάντοτε έχει γίνει στο παρελθόν.
Ποιός από εμάς, που έχει ακόμη τη δουλειά του, ξέρει αν θα έχει δουλειά μετά από 6 μήνες; Ποιός ξέρει αν θα έχει δουλειά μετά από 3 μήνες!
Υπάρχει όμως μια μικρή ελπίδα.
Μικρή αλλά ζωντανή. Η ελπίδα αυτή είναι μια νέα κίνηση πολιτών που λέγεται “δημιουργία ξανά!” και αποτελείται από Έλληνες πολίτες που δεν συμμετείχαν στα κοινά ως τώρα, από επιλογή και αηδία, που όμως είναι έντιμοι, άξιοι, με αρχές και με όνειρα. Είναι μια πολιτική κίνηση “χωρίς πολιτικούς”!  Άνθρωποι που γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξει από μηχανής Θεός για να διασώσει την κοινωνία μας. Άνθρωποι που θα δώσουν από μόνοι τους τις λύσεις που απαιτούνται, βάζοντας το κοινό συμφέρον και τον ορθολογισμό μπροστά. Το κίνημα αυτό απέκτησε πρόσφατα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κατέβει στις εκλογές, και αποφάσισε να το κάνει.
Ο εκλεγμένος, πλέον, αρχηγός αυτού του Κινήματος είναι ο Θάνος Τζήμερος. Ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς, που όμως τον καίει το άσβεστο πάθος του να επαναφέρει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως τίμιο, άξιο, και δίκαιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή ένωση των Λαών, και όχι των συμμοριών. Το Θάνο τον γνώρισα στην αρχή του κινήματος, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν έγραψε μια επιστολή στη Μέρκελ, όπου περιέγραφε τα προβλήματα που προκαλεί το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα στην κοινωνία, για να ξυπνήσει τους ίδιους τους Έλληνες. Το έκανε!
Τώρα το Κίνημα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αριθμεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, του μόχθου, της επιστήμης, της αξιοσύνης και της εντιμότητας. Άνθρωποι που μέχρι χθές ήταν αμήχανοι, αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Το Κίνημα αυτό, της μεταρύθμισης και του ορθολογισμού, το στηρίζω και εγώ με όλη μου τη δύναμη. Είμαι ένας από τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που είπαν “φτάνει πιά!” και ξεκίνησαν να κάνουν αυτά που χρειάζεται για να ξαναφέρουμε την ανάπτυξη στην ευλογημένη αυτή Χώρα μας, να ξανακάνουμε τα παιδιά μας να γελούν και να ονειρεύονται, αντί να αφήσουμε να την καταστρέψουν τελείως οι ανεπάγγελτοι, οι επαγγελματίες πολιτικοί των τελευταίων 40 ετών.
Σύντομα θα γίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες, και μετά εκατομμύρια. Είμαστε οι Έλληνες που αγαπάμε την Ελλάδα, τη δουλειά, τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά όλων των Ελλήνων. Είμαστε οι Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθήκοντος για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα με αξίες, με όνειρα, με αρχές, με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, όπως της πρέπει!
Είμαι ένας από μας, όχι από περιέργεια, όχι από υποχρέωση, όχι από φιλοδοξία, αλλά από ανάγκη να δω την Ελλάδα όπως της αξίζει.
Δεν είναι θέμα επιλογής.
Είναι θέμα επιβίωσης!
*Ο Άγης Βερούτης είναι μέλος του πολιτικού Κινήματος δημιουργία ξανα! (www.dimiourgiaxana.gr)  Είναι πατέρας τριών παιδιών, μικρομεσαίος, μηχανολόγος μηχανικός, σκεπτόμενος Έλληνας, και αρθρογραφεί τακτικά για την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια στο εξωτερικό.
 

Σχόλια