Έφεραν νύχτα τροπολογία πρόκληση για τη χρηματοδότησή τους ...

Το "κόλπο" για να γλιτώσουν τα υπερχρεωμένα κόμματα
- Με αυτή τα κόμματα παίρνουν τρεις απανωτές δόσεις από τη χρηματοδότηση
- Αυτά τα χρήματα ήταν εγγύηση προς τις τράπεζες αλλά η τροπολογία το απαγορεύει αυτό
- Καμία επιχείρηση ή πολίτης δεν θα είχε τέτοια αντιμετώπιση
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝΜε μία τροπολογία πρόκληση για το κοινό αίσθημα τα κόμματα προσπαθούν όχι μόνο να χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις εθνικές εκλογές που έρχονται, αλλά δείχνουν με τον πλέον προκλητικό τρόπο πως είναι υπεράνω και πως στην Ελλάδα άλλοι νόμοι ισχύουν για τα κόμματα και άλλοι για τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες. 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη με τροπολογία αποδέσμευσαν την τέταρτη δόση του 2011 και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Αυτό φυσικά έγινε γιατί τα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν τεράστια χρέη προς τις τράπεζες τα οποία ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώ.
Για αυτό το λόγο λοιπόν τα κόμματα είχαν δηλώσει προς τις τράπεζες πως για το χρέος τους αποτελεί εγγύηση το χρηματικό ποσό της χρηματοδότησης από τα κρατικά ταμεία. Αυτό ισχύει άλλωστε και για επιχειρήσεις και για τους πολίτες, για να πάρει δηλαδή κάποιος δάνειο χρειάζεται εγγυήσεις οι τράπεζες.
Με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος για τα κόμματα και αυτός βρέθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη τροπολογία. Κι αυτό γιατί, στην τροπολογία αυτή, αναφέρει ξεκάθαρα πως τα ποσά αυτά θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων και το σημαντικότερο "απαγορεύεται η κατάσχεση ή εκχώρησή τους".
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως έρχονται τα κόμματα και λένε στις τράπεζες πως τα χρήματα αυτά που αποτελούσαν εγγύηση, δεν είναι πια εγγύηση και θα χρησιμοποιηθούν κανονικά για τους προεκλογικούς σκοπούς κάθε πολιτικού φορέα.
Σε αντίθεση όμως με τα κόμματα, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που δεν μπορούν να φέρνουν τροπολογίες στη Βουλή προς το δικό τους συμφέρον, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες κι αν δεν είναι φερέγγυοι προς τις τράπεζες είτε δεν ξαναπαίρνουν δάνειο είτε μπαίνουν στη μαύρη λίστα, ενώ στην εσχάτη των περιπτώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση.
Αλλά φυσικά τα κόμματα δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο και αφού έχουν το μαχαίρι, "κόβουν και ράβουν" τις τροπολογίες με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την επιβίωσή τους με όποιο κόστος ακόμα και εις βάρος του λαού.
Πριν λίγο καιρό το υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε με 7.720.000 ευρώ τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Bέβαια προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτήματα τα κόμματα τι ακριβώς θα ερευνήσουν και πώς θα επιμορφωθούν και χρειάζονται τόσα λεφτά, ενώ την ίδια ώρα, κάποια από αυτά τα κόμματα έχουν κόψει σε τέτοιο βαθμό τα εισοδήματα των πολιτών που όχι να ερευνήσουν δεν μπορούν, αλλά ούτε και να επιβιώσουν.

Σχόλια