Πάει για λουκέτο το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και το μέρισμα....

Aκολουθεί ανακοίνωση του Μετοχικού Αεροπορίας σχετικά με την Αναδιάρθρωση Ελληνικού Χρέους και Επιπτώσεις στο ΜΤΑ.
Είναι προφανές ότι με το κούρεμα και τους απίστευτους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς, πάει για λουκέτο το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και το μέρισμα...
Η αποδοχή του PSI από την ΤτΕ  και χωρίς την ουσιαστική ευθύνη των ΝΠΔΔ, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην ολοσχερή κατάρρευση των Μετοχικών μας Ταμείων.
Για αυτό το λόγο, επιβάλλεται οι Διοικήσεις των Ταμείων να προβούν άμεσα στις καταθέσεις αγωγών, προκειμένου  αποφευχθούν τα χειρότερα.....
Διαβάστε την ανακοίνωση
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναδιάρθρωση Ελληνικού Χρέους και Επιπτώσεις στο ΜΤΑ

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του για τα κατωτέρω:
α. Σύμφωνα με τους νόμους ΑΝ 1611/50, ν.2296/94 και ν.2469/97, όλα τα ΝΠΔΔ υποχρεούνται να τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα διαθέσιμά τους, τα οποία συνιστούν το Κοινό Κεφάλαιο, το ενεργητικό του οποίου τοποθετείται με ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος αποκλειστικά και άμεσα σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου).
β. Το σύνολο των κεφαλαίων του ΜΤΑ και των Ειδικών Λογαριασμών του που ήταν διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος την 9-3-12, είχε ως εξής :
(1) ΜΤΑ : 22.178.965,71 €
(2) EKOEMA : 23.434.018,13 €
(3) ΕΛΟΑΑ : 2.575.551,95 €
(4) ΕΛΧΑΟΙΑ : 7.045.106,32 €
(5) ΕΛΧΑΟΣ : 1.874.544,53 €
--------------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ : 57.108.186,64 €
--------------------------------------
γ. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η Τράπεζα της Ελλάδος μας ενημέρωσε ότι κατά την 12-3-12, η ονομαστική αξία και η τρέχουσα αξία των διαθεσίμων μας που αντιστοιχούσαν στη μερίδα μας του Κοινού Κεφαλαίου είχε ως εξής:
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ (€)
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ (€)
(1)
ΜΤΑ
:
12.682.964,75
6.782.470,71
(2)
ΕΚΟΕΜΑ
:
13.400.662,13
7.166.273,83
(3)
ΕΛΟΑΑ
:
1.472.820,07
787.620,18
(4)
ΕΛΧΑΟΙΑ
:
4.028.719,66
2.154.438,94
(5)
ΕΛΧΑΟΣ
:
1.071.951,80
573.247,80
----------------------------
-------------------------
ΣΥΝΟΛΟ
:
32.657.118,41
17.464.051,46
------------------------------------------
--------------------------------------
δ. Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι η μέχρι τώρα μείωση των διαθεσίμων μας σε τρέχουσα αξία ανέρχεται σε 39.644.135,18 € (ποσοστό 69,4%). Είναι προφανές ότι η απώλεια αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες στη δυνατότητα του ΜΤΑ και του ΕΚΟΕΜΑ κυρίως, να καλύψουν τις παροχές τους σε μέρισμα και οικονομική ενίσχυση αντίστοιχα, στο μέχρι τώρα χορηγούμενο ύψος. Μικρότερη επίδραση θα υποστούν το ΕΛΟΑΑ και οι ΕΛΧΑΟΙΑ και ΕΛΧΑΟΣ, οι δυνατότητες των οποίων δεν επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό.
ε. Οι επιπτώσεις στο ΜΤΑ από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν αναφερθεί στην εποπτεύουσα αρχή (ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ), για την εκδήλωση ενεργειών που θα αφορούν στην αναπλήρωση των απωλειών των διαθεσίμων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου.
Για το ΜΤΑ
Σμχος (Ο) Βάιος Κυρατζόπουλος
Γενικός Διευθυντής

Σχόλια

  1. Αυτό εννοούσε ο μπένι όταν έλεγε ότι, το PSI θα μας ελάφρυνει το δημόσιο χρέος . Ελάφρυνε την αποταμίευση για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού μου.
    Είναι ελαφροχέρης ο χοντρός. Είχε και τσιλιαδόρο τον αντωνάκη.
    Στο ικρίωμα όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί είναι αυτοί που έκαναν "ερασιτεχνικούς χειρισμούς" ?
    Δώσε στοιχεία και ονόματα και ασε τη φθηνή πολιτική ξύλινη γλώσσα και τους βαρύγδοπους τίτλους.
    Οσο για τις υποδείξεις να τις έκανες όσο ήσουν εν ενεργεία, τώρα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, αλλού την προπαγάνδα και την δημιουργία εντυπώσεων. Ευθύνες έχει η φυσική ηγεσία της Π.Α και το ΔΣ, έχουν όσοι δεν εμπόδισαν αυτό που έγινε, ευθύνες έχουν τα κόμματα που δεν αντέδρόσαν, όσοι υπέγραψαν το κούρεμα και όσοι τόσα χρόνια διοικούν το Ταμείο στο οποίο δεν έχει ούτε μια αναλογιστική μελέτη. Όσο για τους αγώνες όλοι γνωρίζουν ποιοι και πως αγωνίστηκαν και όταν ήταν εν ενεργεία και στην συνέχεια ως απόστρατοι.

      Διαγραφή
  3. Για να κάτσουν στο σκαμνί κάποιοι, πρέπει να γίνουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ.
    Ούτε εξώδικα ούτε άλλες ανοησίες...
    Πολλοί θα πάνε φυλακή. Κι αυτό το φοβούνται ΠΟΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαιως να γινουν αγωγες, οχι μονο μεγαλες πολυθρονες για καποιους και προνομια, καιρος να καταλογιστουν οι ευθυνες τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απ' ότι φαίνεται δεν γλυτώνουν με τίποτα τα σίδερα της φυλακής. Να σαπίσουν μέσα στις φυλακές. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε ψηφίζοντας άλλα κόμματα να φύγουν οι παρείσακτοι δοσίλογοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι πράκτορες των Ούνων, από το κεφάλι μας. Συμπατριώτες τώρα είναι η ώρα να τους ξεφορτωθούμε, και στην συνέχεια να τους πεθάνουμε στις προσωπικές μηνύσεις να χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H Τράπεζα της Ελλάδας ή πρέπει να επιβαρυνθεί την ζημιά σαν ιδιωτική όπως όλες και να ανακεφαλαιοποιηθεί ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ,η αν είναι δημόσιο ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ(όπως η ΕΚΤ}.
    Αυτά επιβάλλει το PSI και η προσπάθεια να φορτωθούν το κούρεμα τα ταμεία ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
    Ο κ.Διοικητής φρονίμως ενεργών ποιεί την νήσσαν και δεν παρουσιάζεται πουθενά για το θέμα.
    Να κάνετε άμεσες καταγγελίες και αναφορές στον εισαγγελέα και θα έχουν οπωσδήποτε αποτέλεσμα.
    Επίσης να ζητήσετε αναλυτικές κινήσεις αγορών και πωλήσεων ομολόγων και τιμών και θα προκύψουν στοιχεία πολύ ενδιαφέροντα πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.