Δήμος Αγιάς Λάρισας: φρου φρου και αρώματα

olympiada

Η φωτογραφία αυτή δεν είναι από κάποιο αγροτικό δρόμο που πολύ εύκολα πολλοί από σας μπορεί να καταλάβετε. Ο δρόμος αυτός ( ας τον ονομάσουμε δρόμο ) είναι αυτός που συνδέει το Δ.Δ Νερομύλων με την Αγιά αλλά και με τον δρόμο Αγιάς – Λάρισας. Όλοι τα οχήματα του χωριού διασχίζουν το δρόμο αυτό καθημερινά και είναι επιεικώς απαράδεκτο να βρίσκεται στην κατάσταση αυτή. Στο συγκεκριμένο σημείο όσοι ανηφορίζουμε το δρόμο αναγκαζόμαστε να κάνουμε ελιγμούς για να αποφύγουμε τις λακκούβες. Ελιγμούς που
πάντα μας οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και η πιθανότητα για ατύχημα με κάποιο όχημα που κατηφορίζει το δρόμο αρκετά μεγάλη. Όσοι διασχίζουν το δρόμο προσπαθούν να τις αποφύγουν για να προφυλάξουν όσο μπορούν τα οχήματά τους από πιθανές ζημιές. Και το τελευταίο που θέλουμε τώρα είναι να πληρώνουμε ζημιές στα οχήματά που θα προέλθουν είτε από τις λακκούβες είτε από την προσπάθεια για να αποφύγουμε τις λακκούβες.

Τι κάνει όμως η δημοτική αρχή για το θέμα αυτό; Περιμένει να γίνει κάποιο ατύχημα για να κλείσει τις λακκούβες; Αυτό που κάνει είναι να ανεβάζει τις τιμές του νερού στο Δ.Δ Νερομύλων όπως και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Γιατί στο συγκεκριμένο χωριό η άντληση του νερού είναι εντελώς ανέξοδη ( νερό από τις πηγές Μάνα νερού ) και μας το χρεώνουν κανονικά και με το νόμο. Δεν θα μπορούσατε όμως κύριοι της Δημοτικής αρχής ένα ποσό από τα έσοδα αυτά του νερού να πάνε για έργα για το χωριό; Δύσκολο πολύ ε.
Η μόνη δικαιολογία για τη μη εκτέλεση μικρών και βασικών έργων είναι η έλλειψη χρημάτων. Έλα όμως που όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δημάρχου αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου. Και μια πολύ πρόσφατη απόφαση αναφερόταν στην έγκριση δαπάνης μετακίνησης του στην Πορτογαλία για τη συμμετοχή σε ένα συνέδριο. Εδώ δηλαδή δεν υπάρχει λιτότητα και περικοπές δαπανών για το δήμο; Από τη μία αυξήσεις στο νερό και όχι μόνο και από την άλλη δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό. Τόσο μα τόσο σημαντικό ήταν το συνέδριο αυτό; Δεν θα πρέπει η δημοτική αρχή να δίνει το καλό παράδειγμα προς τους πολίτες όσον αφορά τις περικοπές των δαπανών; Θα έπρεπε μάλλον αλλά για το δήμο Αγιάς αυτά δεν ισχύουν.
Το παραπάνω το αναφέρω μιας και ο Καλλικρατικός δήμος Αγιάς είναι στη λίστα με τους δήμους που είναι στο ‘’ κόκκινο ‘’ όσον αφορά τα χρέη του. Και οι δήμοι αυτοί θα πρέπει να μην προβούν σε καμιά πρόσληψη αλλά και να περιορίσουν τα έξοδα για κοινωνικές εκδηλώσεις κ.τ.λ. Αυτό λυπάμαι που το λέω αλλά δεν εφαρμόζεται στο δήμο Αγιάς. Θα μπορούσε π.χ να περιορίσει τις δαπάνες για εκδηλώσεις π.χ Γιορτή μήλου , γιορτή του κερασιού στο Μεταξοχώρι κ.α Αντ’αυτού βλέπουμε ταξιδάκια στο εξωτερικό μη περιορισμό των δαπανών για τις εκδηλώσεις και άλλα πολλά.
Κύριοι της δημοτικής αρχής μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο επιδιώξατε να εκλεγείτε δημοτικοί σύμβουλοι; Για να βολέψετε τα παιδιά σας τους γαμπρούς σας και τους συγγενείς σας στο δήμο; Δυστυχώς αρκετοί αυτό επιδιώκουν έχοντας κάποια θέση μέσα στο δήμο π.χ πρόεδροι κάποιων δημοτικών διαμερισμάτων. Έχουμε μια μικρογραφία του πελατειακού κράτους στον δήμο Αγιάς. Κύριοι της δημοτικής αρχής επικεντρωθείτε στα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθήστε να δώσετε λύση και μη φέρετε πάντα σαν δικαιολογία την έλλειψη κονδυλίων. Αφήστε τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τις φωτογραφίσεις τα ταξιδάκια και δεν ξέρω γω τι άλλο και κάντε τη δουλειά σας σωστά. Για το λόγο αυτό άλλωστε μας ζητήσατε τη ψήφο μας. Περιορίστε τις περιττές δαπάνες μιας και προκαλείτε τους πολίτες στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Επικεντρωθείτε στην ουσία που είναι τα προβλήματα και αφήστε τα φρου – φρου και αρώματα.
Ο δήμος είναι μια μικρογραφία του κράτους. Κάποια στιγμή που ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι οι πολίτες δεν θα αντιδράσουν απέναντι στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς αλλά θα αντιδράσουν απέναντι στο δήμαρχο απέναντι στους αντιδημάρχους και πολύ πιθανό απέναντι στον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος. Πιστεύω πως είναι κατανοητό αυτό. Σταματήστε να προκαλείτε τον κόσμο που σας έβαλε στη θέση που είστε τώρα πριν είναι πολύ αργά.
Και κλείνοντας να αναφερθώ πάλι σε αυτό που όλοι μας βλέπουμε να συμβαίνει στο δήμο μας. Εκλεχτήκατε για να κάνετε ένα έργο. Δώστε σημασία στο έργο αυτό και αφήστε τα φρου φρου και αρώματα γιατί μόνο για αυτά είστε.

Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΝ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.