ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Η προεκλογική περίοδος άρχισε πλέον επίσημα και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, ειδικά από τους εκπροσώπους των δύο τέως μεγάλων κομμάτων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν αφού με τις πολιτικές τους κατέστρεψαν τη χώρα και οδήγησαν το λαό στη μιζέρια και στη δυστυχία.
Προφανώς, ξεχνούν ότι το διάστημα που πέρασε από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές δεν είναι και τόσο μεγάλο και ότι η μνήμη μας παρά τα εξοντωτικά μέτρα, όχι μόνο δεν εξασθένισε αλλά τουναντίον τα διάφορα μέτρα και τα χαράτσια που λήφθηκαν εις βάρος μας πάντα την τελευταία διετία, την κατέστησαν....
τόσο ισχυρή που δύσκολα θα μας επέτρεπε να λησμονήσουμε τους κύριους υπεύθυνους της καταστροφικής πορείας της χώρας που δεν είναι άλλοι παρά μόνο οι εκπρόσωποι των κομμάτων που άσκησαν τη διακυβέρνηση την τελευταία 30ετία, με βαρύνουσα ευθύνη το ΠΑΣΟΚ που κάθε φορά που «κατελάμβανε» την εξουσία βύθιζε τη χώρα και πιο πολύ στο τούνελ της καταστροφής, υποσχόμενο πάντα ότι υπάρχει φώς στην άκρη του, με την διαφορά όμως ότι το τούνελ όλο και πιο πολύ μεγάλωνε και βάθαινε που το φως απομακρύνονταν και παρέμενε το σκοτάδι.
Σήμερα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με νέους αρχηγούς, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν τη λύση για να βγει η χώρα από την κρίση που όλο και περισσότερο βαθαίνει και παρασύρει πλέον όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αλήθεια αυτοί οι κύριοι προήλθαν από παρθενογένεση ή μόλις εισήλθαν στην πολιτική κονίστρα και διεκδικούν να διορθώσουν όσα όλοι οι πρώην αρχηγοί τους κακώς εποίησαν; Και έχουν την εντύπωση ότι «εξαφανίζοντας» από το προσκήνιο τον Κωστάκη της Ραφήνας και τον Γιωργάκη του Καστρίου, ότι όλα τελείωσαν και με τη σιωπή που επέλεξαν αυτοί οι κύριοι εξιλεώθηκαν;
ΟΧΙ, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είστε υπεύθυνοι από κοινού για το κατάντημα της χώρας και δεν δικαιούσθε να εξαγγέλλετε μέτρα που θα έπρεπε να είχατε λάβει τότε που έπρεπε για να αποσοβήστε τα δεινά που επιβάλατε στους πολίτες αυτής της χώρας. Έπρεπε τότε να σηκώσετε στο ανάστημά σας στους τότε αρχηγούς σας και να τους σταματήσετε από την καταστροφική πολιτική που ασκούσαν. Και αυτό όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά συμπράττατε με αυτούς και απλά το μόνο που είχατε κατά νου ήταν το πότε γρηγορότερα θα παίρνατε τη θέση τους αδιαφορώντας για την πορεία της οικονομίας και τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και τα οφίτσια και για μια ακόμη φορά τα ίδια θα κάνετε, φυσικά αν σας το επιτρέψει η ψήφος του λαού που στη προκειμένη περίπτωση είναι καίρια και καταλυτική.
Αν δεν παρασυρθεί από τις σειρήνες σας, θα πρέπει να σας καταδικάσει όχι μόνο γιατί υπόσχεσθε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε αλλά και διότι συνυπογράψατε στα αφεντικά της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ ότι θα πολιτεύεστε σύμφωνα με τα κελεύσματά τους.
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε και ότι άλλο μας λέτε είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Σχόλια