Χρήστος Ζώης: Η ντροπή ταιριάζει σε αυτούς που έμαθαν να απειλούν, να εκβιάζουν και να συκοφαντούν

Σημεία Ομιλίας στη Βουλή ,στις 3/4/2012,του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» κ. Χρήστου Ζώη στη
μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Νέα εταιρική μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων αλιείας και άλλες διατάξεις».
Κάλεσε την Υπουργό Ανάπτυξης κ. Διαμαντοπούλου, να τοποθετηθεί υπεύθυνα και κατηγορηματικά για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.
«Θα γίνουν εκλογές; Θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών; Θα καταλάβει ο ελληνικός λαός, πότε ξεκινά και πότε τελειώνει η προεκλογική περίοδος, η οποία υποτίθεται ότι είχε για πέρας την 19η Φεβρουαρίου, είμαστε σήμερα στις αρχές Απριλίου και υφέρπει μια φημολογία ότι Κύριος είδε πότε πρόκειται να γίνουν εκλογές;»

Κρατώ όμως τη φράση σας: «Επείγει να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου, «γιατί αύριο έχουμε εκλογές.» Πότε; Πείτε μας ακριβώς.
Απάντηση στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου για τα όσα είπε για <<πολιτισμένο λόγο>> απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της Κ.Ο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» κ. Καμμένο:
<<Τι θέλατε να εκφράσετε ,αλήθεια ,λέγοντας ότι είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μπορείτε να εκφράσετε έναν πολιτισμένο λόγο; Αλήθεια, όλοι οι άλλοι ,όσοι δεν συμφωνούν μ’ αυτό που εσείς εκφράζετε ως πολιτισμένο λόγο, τι είναι; Είστε η οικοδέσποινα του Κοινοβουλίου;
Εγώ ξέρω ότι οικοδεσπότης είναι ο ελληνικός λαός και αυτός θα αποφασίσει ποιος είναι ο ευπρόσδεκτος και ποιος θα πάει στον πολιτικό Καιάδα!
Ως τι ομιλείτε εδώ; Είστε υπηρέτης του λαού και εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι του!»
Απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ.Πρωτόπαππα για τον «διορισμό Παπαδήμου από την Golman Sacks»:
«Κοιτάξτε, εμείς διοριστήριο δεν έχουμε βρει. Αν το βρίσκαμε, θα το είχαμε καταθέσει στα Πρακτικά της Βουλής. Όμως, για μιλήσουμε πολιτικά-ελπίζω να μην σας έθιξε αυτή η αφορά, γιατί δεν κρύβεται υπαινικτική αναφορά για σας ούτε είστε υπάλληλοι της «Golman Sacks»- αναφερθήκαμε στον κεντρικό ρόλο του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου, πριν αναλάβει Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο; Παραγράφεται η ιστορία; Ο ρόλος του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ρόλος του στο Χρηματιστήριο, ο ρόλος του στην είσοδο της χώρας στο ευρώ, στην υποτίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ τότε , ο ρόλος του πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας με τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αμφισβητείται;»
Απάντηση προς τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Μουσουρούλη που μίλησε περί «σωματείων»:
Τι είναι, λέει, τα σωματεία και τι είναι τα κόμματα; Εγώ ξέρω ότι τα κόμματα, έχουν αρχές και ότι ακολουθούν το δρόμο που έχει επιλεγεί μετά από διαβούλευση με τα αρμόδια πολιτικά όργανα. Εγώ δεν ξέρω τι είναι σωματείο, αλλά ξέρω πολύ καλά τι είναι κόμμα. Και έμαθα πριν ενάμιση μήνα τι είναι «κλειστό κλαμπ». Είναι μια παρέα που αποφασίζει ερήμην των πολιτικών οργάνων και έρχεται να επιβάλει με το καθεστώς της κομματικής πειθαρχίας τις αποφάσεις της, υψώνοντας εκβιαστικά διλήμματα, ταπεινώνοντας ανθρώπους και ζητώντας μετάνοιες και δηλώσεις μετάνοιας!
Ναι, ευτυχώς δεν ανήκουμε πια σε ένα τέτοιο κλειστό κλαμπ! Ευτυχώς ανοιχτήκαμε στη μεγάλη θάλασσα όλων των Ανεξάρτητων Ελλήνων! Το προσκλητήριο μας είναι σε κάθε Έλληνα που δεν ανήκει σε κανένα κλαμπ! Η ντροπή ταιριάζει σε αυτούς που έμαθαν να απειλούν, να εκβιάζουν και να συκοφαντούν και όχι σε αυτούς που έμαθαν να πατάνε στα πόδια τους, να υπερασπίζονται τη συνείδηση τους και να υφίστανται και το κόστος των επιλογών τους!

Σχόλια