Γερμανοί επενδυτές κατά της Ελλάδας..και οι πολιτικοί μας φοβούνται να ψελίσουν την λέξη διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων...

Γερμανοί μικροεπενδυτές, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά των γερμανικών τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου. 
Υποστηρίζουν ότι με το κούρεμα χάνουν σχεδόν το 90% της επένδυσής τους. 
Η νομική εταιρία του Αμβούργου Gröpper Köpke ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα 110 ατόμων, που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού κράτους και τα οποία χάνουν με το κούρεμα ως και το 90% των επενδύσεων τους. 

Δε γνωρίζει λεπτομέρειες το γερμανικό υπ. Οικονομικών 
Η προσφυγή που προετοιμάζει το δικηγορικό γραφείο στρέφεται τόσο εναντίον γερμανικών τραπεζών όσο και του ελληνικού κράτους. Οι μικροομολογιούχοι προσάπτουν στις τράπεζες «τους συμβούλευσαν λανθασμένα» όταν τους είχαν συστήσει να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Η δε πρόθεση του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει το ‘κούρεμα’ δια νόμου αναδρομικά, θα σήμαινε κατά τη γερμανική νομική εταιρία πράξη «απαλλοτρίωσης χωρίς καταβολή αποζημίωσης» και θα πρόσβαλε εκτός αυτού την ελληνογερμανική σύμβαση για την προστασία των επενδύσεων. Η εν λόγω νομική εταιρία γνωστοποιεί ακόμη ότι ήδη συνεργάζεται με δικηγόρους στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, επειδή σε αυτές τις χώρες θα γίνουν οι προσφυγές κατά του ελληνικού δημοσίου. Πάντως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει πάρει θέση και απαντά ότι πρέπει κατ΄ αρχήν να ενημερωθεί για τα σχέδια των μικρο-ομολογιούχων. (Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής)
Deutsche Welle
Y.Γ
Ενώ οι Γερμανοί μικροεπενδυτές, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά του ελληνικού δημοσίου...
Η κυβέρνησή μας και τα περισσότερα απ τα πολιτικά κόμματα της χώρας φοβούνται ακόμα και να ψελίσουν την λέξη, διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων...

Σχόλια