Ρουμπινί: Η Πορτογαλία θα "πέσει" και η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα φύγει απ το ευρώ...


Η Πορτογαλία είναι πιθανό να είναι η επόμενη χώρα που θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και ίσως βγει από τη ζώνη του ευρώ, προέβλεψε την Παρασκευή ο οικονομολόγος Nouriel Roubini στο CNBC.
Υπάρχουν αρκετές χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά ο Ρουμπίνι βλέπει την Πορτογαλία ως τον πιο αδύναμη.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομίας και πρόεδρος της Roubini Global Economics, δήλωσε
για την ελληνική ανταλλαγή ομολόγων που είχε σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της πληρωμής ασφαλίστρων κινδύνου - είναι «συνολικά θετικό», αλλά δεν επαρκεί...
Πιστεύει ότι θα χρειασθεί και άλλο κούρεμα και ότι το καλό σενάριο είναι το 2020 το χρέος να είναι 120%, ενώ μπορεί να είναι και 160%.
Η Ελλάδα, είναι μια διαφορετική ιστορία. Με την ανεργία στο 22% και με το 50% των νέων της χώρας στην ανεργία», η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και επικίνδυνη. Η χώρα εξακολουθεί να είναι αφερέγγυα."
Ο Ρουμπινί φτάνει μέχρι το σημείο να προβλέψει ότι η Ελλάδα "θα είναι η πρώτη χώρα που θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, όχι φέτος, ίσως αργότερα το επόμενο έτος."



Σχόλια

  1. Το είπε ο κουκουλόπουλος. Ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα με τους κυρίους του τύπου Ρουμπινί είναι ότι δεν ξέρει κανείς αν μιλάνε με την γλώσσα της "επιστήμης" τους η με την γλώσσα των οικονομικών τους συμφερόντων μέσα από τις εταιρείες τους. Προφανώς θα πεί αυτά που τον συμφέρουν περισσότερο, που θα του δώσουν μεγαλύτερα κέρδη. προφανώς πρόκειται περί γελοιωδών απόψεων και συμπεριφορών που αν μη τι άλλο εξευτελίζουν και τον τίτλο του Νομπελίστα που φέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.