«Θα επιστρέψω αφού φύγει ο Σαμαράς»

Του Αποστόλη Ζώη
Μοτό: Μετά την εκδικητική πράξη της διαγραφής μου, είχα και έχω αποφασίσει, μετά από ώριμη σκέψη, πως δεν μπορώ να συμπορευθώ με τον κ. Σαμαρά. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα απεμπολούσα όλες τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα και που σφραγίζουν τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ.
«Θέλω να τονίσω ότι δεν θα πολιτευθώ στις προσεχείς εκλογές, πλην όμως δεν θα εγκαταλείψω την πολιτική μου δραστηριότητα. Θα επιστρέψω ενεργά στη ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά –που δεν θ’ αργήσει να γίνει– και της ηγετικής του φράξιας».


Με αυτόν τον τρόπο χθες ο επί σειρά ετών Υπουργός και ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής κ. Σωτήρης Χατζηγάκης βάζει τέλος στα όποια σενάρια είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, και αφορούσαν τη στάση που ο ίδιος θα κρατούσε σε αυτές τις εθνικές εκλογές μετά και τη σύγκρουση που είχε με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Πορεία
Ειδικότερα σε δήλωσή του για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Χατζηγάκης, αναφέρεται στη διαχρονική του πορεία, στη ΝΔ επί 38 χρόνια, τονίζοντας:
«Υπηρέτησα από το 1974 τη ΝΔ πιστά, ανυστερόβουλα, με συνέπεια και με αγώνες και προσωπικές θυσίες. Γι’ αυτό τιμήθηκα με θέσεις ευθύνης και διάκρισης απ’ όλους, ανεξαιρέτως, τους αρχηγούς της».
Η σύγκρουση
Ειδική αναφορά ο πρώην Υπουργός κάνει στη σύγκρουσή του με το σύστημα Σαμαρά, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:
«Την ίδια πολιτική ακολούθησα και επί ΝΔ του κ. Σαμαρά. Με ευθύνη και ειλικρίνεια και, βέβαια, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, εξέφραζα κατά καιρούς –γραπτώς και προφορικώς – δημόσια την άποψή μου, μιας και η κοινοβουλευτική μας ομάδα, δεν λειτουργούσε ποτέ ανοιχτά με διάλογο και τοποθετήσεις βουλευτών. Επί δύο χρόνια μιλούσα για την ανάγκη η ΝΔ να καλύπτει με την πολιτική της τον «μεσαίο χώρο».
Αντ’ αυτού, η ηγεσία της σημερινής ΝΔ προτιμούσε τον δρόμο μιας δήθεν «δεξιάς» καθαρότητας, υιοθετώντας ακραίες θέσεις στη πολιτική της, που τελικά την αποξένωσαν από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Προειδοποίησα, μάλιστα, εγκαίρως τον κ. Σαμαρά για την δράση ολίγων, μη-κοινοβουλευτικών «στελεχών» (σταγονιδίων) του ηγετικού του πυρήνα. Σήμερα, η προσέγγιση του «μεσαίου χώρου» αποτελεί αδήριτη ανάγκη.
Η ιστορία, όμως, εκδικείται. Γιατί «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις», ο κ. Σαμαράς άλλαξε ρότα, έκανε στροφή 180ο και υιοθέτησε τις θέσεις μου, για τις οποίες με υπερβολική εμπάθεια και εκδικητικότητα με διέγραψε!! Διέγραψε, δηλαδή, έναν βουλευτή, που επί 38 χρόνια συνεχώς αγωνίζεται με συνέπεια, με μαχητικότητα και αγάπη για την παράταξη, κάτι το οποίο δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς για τον κ. Σαμαρά. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι, πως οδήγησε σε συνειδησιακά αδιέξοδα, εκλεκτούς βουλευτές και στελέχη που είχαν εκτεθεί υποστηρίζοντας τη δική του «αντιμνημονιακή» ρητορική των προηγούμενων ετών. Έτσι, διέγραψε 22 αξιοπρεπείς και συνεπείς βουλευτές που υποστήριζαν προ ολίγων εβδομάδων τις δικές του θέσεις!!
Σήμερα, βέβαια, τους εκλιπαρεί να επιστρέψουν στο κόμμα!!». Ο ίδιος τονίζει ακόμα πως δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά στον δρόμο που χαράσσει, για να εξηγήσει:
«Μετά την εκδικητική πράξη της διαγραφής μου, είχα και έχω αποφασίσει, μετά από ώριμη σκέψη, πως δεν μπορώ να συμπορευθώ με τον κ. Σαμαρά. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα απεμπολούσα όλες τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα και που σφραγίζουν τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ.
Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, με την ηγεσία Σαμαρά, η ΝΔ έχει προχωρήσει σε μια πλήρη αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεών της ιδέες και αντιλήψεις. Η σημερινή ΝΔ του κ. Σαμαρά προσχώρησε σε μια πολιτική αντίληψη για μια δήθεν «δεξιά ιδεολογική καθαρότητα», την οποία μεταβαπτίζει σε «λαϊκή».
Μια τέτοια στάση, όμως, θέτει το μεγάλο αυτό κόμμα στο περιθώριο του ιδεολογικού και πολιτικού φάσματος. Ως μοναδική «σανίδα σωτηρίας» έχει την κατάρρευση του πολιτικού του αντίπαλου (του ΠΑΣΟΚ). Μπορεί, όμως, ένα κόμμα εξουσίας, που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα –και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή – να στηρίζεται αποκλειστικά στην ανικανότητα και στην αυτοδιάλυση του αντιπάλου και σ’ έναν νεκραναστηθέντα στείρο και άγονο «αντικομμουνισμό», που μας οδηγεί στις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ψυχρού πολέμου». 
http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=125791

Σχόλια

  1. Καλά όλα τα περίμενα από σένα αλλά να βάλεις και τον Χατζηγάκη δεν το περίμενα.
    Μάλλον ξεχνάς γρήγορα γιατί εσύ ο ίδιος πριν από καιρό μας είχες βάλει την φωτογραφία που χόρευε με τον Μπόμπολα.
    Ξαφνικά τον αγαπήσαμε γιατί τα βάζει με τον Σαμαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μάλλον είσαι πρωτάρης, δεν ξέρεις οτι στον αγώνα για τα ψηφαλάκια όλα γίνονται.
      Οσο για τον κύριο, ποιός του είπε οτι τον θέλουμε πίσω.
      Παντούφλες, σύνταξη και στο σπίτι .....

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΧΑΙΜΕΡ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ 90 ΣΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ; ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ. ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.