Πόσο μικρός είναι τούτος ο κόσμος

Μου κάνει εντύπωση το τι και πως σκέπτονται οι προσκυνημένοι, όχι βέβαια για το μέλλον της Χώρας αλλά για το δικό τους , τρομάρα τους...... 
Τους τα είπε η κα Βαγενά, χωρίς να θέλει η γυναίκα να τους ..... απασχολήσει πολύ , 6 λεπτά της ώρας μόνον από τον άκρως πολύτιμο χρόνο τους. Και είπε μεταξύ άλλων : 
"Νομίζουν ότι, θα είναι ασφαλείς πίσω από τα τείχη που έχουν φτιάξει. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ." 
Διερωτώμαι, τι άλλο μπορεί να σημαίνει η κουβέντα αυτή πέραν από τα ευκόλως εννοούμενα και τι να κατάλαβαν άραγε οι αποδέκτες. 

Έχουν άραγε την εντύπωση ότι, ένας νέος Δημοκρατικά εκλεγμένος "καθαρός" ηγέτης αυτής της Χώρας θα τους αφήσει χαλαρούς και light ; Νομίζουν οι προσκυνημένοι ότι, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ στο σκαμνί ; 
Νομίζουν ότι, θα συνεχίσουν να διατίθενται από 20-30 αστυνομικοί για να φυλάνε τον κάθε έναν εξ' αυτών ; 
Δεν νομίζω ότι,....... το νομίζουν , εκτός πια κι αν είναι τόσο μα τόσο ονειροπαρμένοι. 
Αλλά και ο πιο χαμένος στον κόσμο του δεν μπορεί να μην είδε τα περιστατικά στη Ρόδο και αλλού σε όλη τη Χώρα. 
Ειδικά στη Ρόδο που είναι και παραθαλάσσια χτύπησε "τσουνάμι" κι έτρεχαν κάποιοι να κρυφτούν. 
Άλλος έφταιγε πολύ, άλλος λιγότερο, άλλος καθόλου, τι σημασία έχει. Τσουνάμι είναι αυτό.....απρόσκλητο, ανεξέλεγκτο και τιμωρητικό. Η βία όμως δεν μπορεί να είναι το εργαλείο στα χέρια του πολιτισμένου Έλληνα, παρά την εξαθλίωση και το βιασμό που έχει υποστεί. 
Πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδο πολιτισμού μας για να τιμωρήσουμε πραγματικά και παραδειγματικά εκείνους που άσκησαν βία επάνω μας, με όπλο την ψήφο μας και την ορθή πολιτική μας επιλογή. 
Ο έλεγχος των υπευθύνων είναι έργο του νέου ηγέτη , το οποίο θα προχωρήσει με τη διαδικασία του..... κατεπείγοντος. 
Μια διαδικασία αρκετά συνηθισμένη πλέον... Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα ...... Τότε να δείτε πως θα θυμηθούν κάποιοι το Σύνταγμα και τα Ψηφίσματα του Ελληνικού Κράτους. 
Τότε να δείτε πως θα θυμηθούν κάποιοι όλα τους τα κεκτημένα δικαιώματα. Τότε να δείτε πως θα θυμηθούν κάποιοι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη που σήμερα εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητούν και μπλοκάρουν . 
Τότε θα δούν κι εκείνοι το πόσο μικρός είναι τούτος ο κόσμος........ Ο Έλληνας σύννομος πολίτης έχει επωμισθεί την πολιτική ευθύνη για τις πολιτικές του επιλογές και καταβάλλει σήμερα το βαρύ αντίτιμο σε χρήμα, σε είδος, σε ψυχή και σε αίμα. 
Διότι η πολιτική ευθύνη έχει αντίτιμο. 
Αυτό όμως πρέπει να καταβληθεί από όλους ανεξαιρέτως, όχι μόνον με βάση την οικονομική επιφάνεια του καθενός αλλά, κατ' αναλογία και αρμοδιότητα συμμετοχής του στο έγκλημα που έγινε....... Βρείτε τα λοιπόν – άντε υπολογίστε τα.....οι ενδιαφερόμενοι..... 
Πολλοί βέβαια έχουν βγάλει τεράστια ποσά έξω, έχουν ετοιμότητα να φύγουν έγκαιρα και θα στείλουν αργότερα τους δικηγόρους τους εδώ για να ..... καθαρίσουν.
 Αυτοί να δείτε πόσο θα εκπλαγούν όταν, επίσης θα διαπιστώσουν το ......πόσο μικρός είναι τούτος ο κόσμος. 
 Η κυρία Βαγενά δεν ήθελε να τους απασχολήσει πολύ αλλά, θα έρθουν άλλοι που θα είναι υποχρεωμένοι να τους απασχολήσουν πολύ περισσότερο. 
Μάκης Π.

Σχόλια