Άλλο ένα μάθημα πραγματικής πολιτικής υπευθυνότητας: ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο “χρεοκοπημένος” δήμος Πειραιά καταφέρνει για άλλη μία φορά να διδάξει πολιτική υπευθυνότητα και κοινωνική συνεργασία χωρίς τα ουρλιαχτά της ιδεοληψίας που συνήθως εκστομίζουν εκατομμυριούχοι “αριστεροί” του Κολωνακίου.
Χωρίς μνημόνια και επάρχους, ο Πειραιάς συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο της αξιοπρέπειας που επιτυγχάνεται όταν η πολιτική αποφασιστικότητα και η αγάπη για την Πατρίδα συναντά την τεχνογνωσία. 

Οι υπερπροβεβλημένοι δήμαρχοι των βαρώνων βέβαια, απλώς συνεχίζουν να δέχονται “έκτακτα βοηθήματα” από την κεντρική εξουσία, ως “ανταμοιβή” της ανεπάρκειας τους. Με αφορμή την αποστολή ειδοποιητηρίων προς οφειλέτες του Δήμου Πειραιά, στα οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ως μέτρο είσπραξης είτε το ενδεχόμενο δήμευσης περιουσιακών στοιχείων είτε κατάσχεσης τους, από το Γραφείο Τύπου διευκρινίζεται ότι: 
«Με εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ακυρώνεται η όποια διαδικασία είχε κινηθεί από υπερβάλλοντα ζήλο της αρμόδιας υπηρεσίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νομοθετικού Διατάγματος 356/74.
Ως δημοτική αρχή κατανοούμε την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι πολίτες, γι΄ αυτό και καμία απόφαση είσπραξης οφειλών με την απειλή κατάσχεσης ή δήμευσης περιουσιακών στοιχείων δεν θα υλοποιείται χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν εξετασθεί διεξοδικά όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη-οφειλέτη προς το Δήμο Πειραιά και οι αδυναμίες καταβολής ή ρύθμισης των οφειλόμενων ποσών. 
Εξαίρεση αποτελούν οι ακραίες περιπτώσεις οφειλετών που έχουν τη δυνατότητα καταβολής, αλλά εκ συστήματος αποφεύγουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα λαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.» 
ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ  
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Η δέσμευση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ότι στην πόλη δεν θα υπάρχει κανείς άνθρωπος που δεν θα έχει ένα κρεβάτι να κοιμηθεί και ένα πιάτο φαγητό για να μπορεί να επιβιώσει παραμένει ισχυρή. 
Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στο πλαίσιο αυτό, έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κυρία Πασχαλίνα Καλαγιά και στον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργο Δαβάκη, γιατί στο πλαίσιο των αποφάσεών του, βρήκαν λύση στο ζήτημα των αστέγων, που φιλοξενούνταν από το Δήμο Πειραιά στον Πύργο. 
Ήδη, συμφωνήθηκε με το ξενοδοχείο «CAVO D΄ ORO» η φιλοξενία των συγκεκριμένων αστέγων και όποιων άλλων χρειαστεί. Παράλληλα, ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του Πύργου, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τη δημοτική αρχή.»

Σχόλια