Αξιοποίηση, εκποίηση ή ξεπούλημα;


του Αναστασίου Φαραντάτου, Σχη εα<55 ετών
Η κυβέρνηση την ονομάζει "Αξιοποίηση".
Ένας έμπορος μιας παραπαίουσας επιχείρησης θα την αποκαλούσε "Εκποίηση".
Ο λαός μιλάει για "Ξεπούλημα"
Ας δούμε τι λέει το "Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, 9/2/12" (Μνημόνιο 2):
"Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να προσφέρει προς πώληση τα εναπομείναντα μερίδιά της στις κρατικές επιχειρήσεις, εάν παραστεί ανάγκη, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αποκρατικοποιήσεων.
Ο έλεγχος του δημοσίου θα πρέπει να περιορισθεί μόνον σε περιπτώσεις κρισίμων δικτυακών υποδομών.(σ.σ. Εάν παραστεί ανάγκη είπατε;)
Για την εξασφάλιση της επίτευξης των σκοπών του σχεδίου, η Κυβέρνηση θα μεταβιβάζει επί συνεχούς βάσεως περιουσιακά στοιχεία στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου [ΤΑΙΠΔ]. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΔ όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αναμένονται να αποκρατικοποιηθούν το 2012 και το 2013 κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΔ.(σ.σ. Κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΔ είπατε;)
Όλοι οι νομικοί, τεχνικοί και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες προγραμματίζονται για το 2012 και το 2013 θα διορισθούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012.(σ.σ. Νέοι διορισμοί είπατε;)"

Το αν είναι αξιοποίηση, εκποίηση ή ξεπούλημα μπορεί κάποιος εύκολα να το συμπεράνει αν επισκεφθεί και πλοηγηθεί για λίγο στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΔ, τον οποίο θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες Κτηματομεσιτικές και Χρηματιστηριακές εταιρίες των ΗΠΑ. Ο ιστότοπος, όπως θα δείτε έχει μενού για όλα τα γούστα.  
Μάλιστα η τοποθεσία του διακομιστή είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Τυχαίο;
Καλό κουράγιο Έλληνες!

Σχόλια