Το Πίρι Ρέϊς στην Μυτιλήνη

Και ξαφνικά ένταση στα ελληνοτουρκικά.Το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Πίρι Ρέϊς εντοπίστηκε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας,βορειοδυτικά της Μυτιλήνης,εδώ και ώρες. 

Τα υπουργεία Αμυνας και εξωτερικών έχουν τεθεί σε συναγερμό. Στην περιοχή έχει σπεύσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος,αλλά όπως είναι λογικό στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και μονάδες του ελληνικού ΠΝ. 

Σχόλια

  1. Φοβάμαι ότι τέτοια επεισόδια από εδώ και πέρα θα έχουμε συχνά. Έχουμε πολιτικούς που αφού ξεκίνησαν την λαίλαπα της διάσωσης (το ΠΑΣΟΚ) συνεχίζουν με μικροπολιτικές θέσεις αποβλέποντας σε εκλογικά οφέλη χωρίς ουσιατικά να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα σαν έθνος και σαν κράτος. Έχουμε ένα πολυκερματισμό στο κομματικό στερέωμα που το πιθανότερο είναι να οδηγήσει μετά τις επερχόμενες εκλογές σε παρατεταμένη ακυβερνησία, αφού όλοι δηλώνουν ότι δεν συνεργάζονται με τους άλλους. Και τότε να η ευκαιρία για τους εξ ανατολών η βόρειους γείτονές μας. Πως άραγε θα δράσει ένα αδύναμο πολιτικό σκηνικό; Δεν θα έχει καν την ευκαιρία να πάρει ομόφωνες αποφάσεις αλλά όλοι θα κυττάνε πως να κατηγορήσουν τους άλλους ως προδότες η πατριδοκάπηλους για να κερδίσουν πάλι μερικές ψήφους στις επόμενες, σύντομα, εκλογές. Και το χειρότερο από όλλα είναι ότι κάποιο από τους καινοφανείς σχηματισμούς στοχεύουν στο πατριωτικό συναίσθημα και την φιλοπατρία των Ελλήνων, χωρίς όμως να λένε, ίσως γιατί ούτε οι ίδιοι το γνωρίζουν, τι θα γίνει μετά. Πως θα δράσουν σε μιά οικονομική καταστροφή που θα συνοδεύεται και με έντονες στρατιωτικές πιέσεις. Τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα από ότι μερικές φορές φαίνεται ότι είναι. Και δεν είμαι σίγουρος ότι οι πολιτικοί μας είναι, στην πλειοψηφία τους, ικανοί να ενεργήσουν όπως πρέπει. Αν χρειαστεί να πούμε, χάριν παραδείγματος, και ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.