«Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία»

«Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο στο γκρέμισμά σας, το χτίσιμό μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας»... Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα: Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας ή, όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του:
«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο (το Εθνικής το εξάλειψε η πονηριά) Παιδείας ό,τι μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία, δηλαδή τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής». Αφορμή για την επιστολή του κ. Αντωνόπουλου στάθηκε η «απουσία» της Αννας Διαμαντοπούλου από τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα. «Αν υπήρχε Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε να γράψετε» τονίζει ο δάσκαλος και προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου Αλικών Μάνης, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών του νομού, οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές 1.200 εικόνες των Τριών Ιεραρχών. Ο κ. Αντωνόπουλος παραθέτει αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να διαγράψει τη θρησκεία και την Ιστορία από το λεξιλόγιο των εφήβων. Μεταξύ αυτών, το ανιστόρητο βιβλίο της κυρίας Ρεπούση και οι δηλώσεις της πρώην γενικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνας να μετατραπούν η Ιστορία σε μάθημα επιλογής και ο διορισμός 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, την ώρα που στα δημοτικά σχολεία διορίστηκαν μόλις 52 δάσκαλοι πέρυσι. Ο εκπαιδευτικός από τη Λακωνία καταλήγοντας δηλώνει ότι «ο υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό». Εσωκλείει στην επιστολή του και ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς, το οποίο «όταν θα το παραλάβετε», ενημερώνει την υπουργό, «θα έχει μαραθεί, αλλά δεν πειράζει, γιατί με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα».
Εύη Πανταζοπούλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Ερχεται η ωρα τους Δάσκαλε μην ανησυχείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλό θα ήταν στη φωτό του ιστολογίου...
    να βάζατε Δύο μάτια & όχι μόνο ένα...
    το οποίο και παραπέμπει
    στο Νεοταξίτικο Εωσφορικό Παντεπόπτη οφθαλμό !

    Ή μήπως έχουν "εισβάλει" τελικά, παντού ?
    Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν αναρτήσατε ολόκληρη την επιστολή παρά μόνο αποσπάσματα; Δεν καταλαβαίνω τον λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο υπάρχουν τέτοιοι δάσκαλοι, έχομε ακόμα ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Ελληνισμος εκτος των αλλων,κυρησει την ανεξαρτησια και την ελευθερια των ανθρωπων...αυτο ειναι μεσα στη ψυχη μας περασμενο με ανεξιτηλη μπογια και μονο αν μας αφανισουν ολους θα πετυχουν τα δολια σχεδια τους οι νεοταξιτες...το κακο για αυτους ειναι οτι λογω της καταγωγης τους δεν μπορουν να νοιωσουν αυτο το παλμο και εθελοτυφλουν μπροστα στη προδιεγραμμενη αποτυχια τους...Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τετοιες επιστολες πρεπει να κυκλοφορουν ολοκληρες και οχι μονο αποσπασματα.....!!!!!!Συγχαρητηρια στον δασκαλο!!!!!!Οσο υπαρχουν τετοιες φωνες εχουμε ακομη ελπιδες σαν ΕΘΝΟΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι κριμα που τετοιοι δασκαλοι ειναι λιγοι στον αριθμο...
    Ειναι ομως μια ηλιακτιδα στο ακρο του τουνελ, δεν ειναι λιγο αυτο.
    Ειναι η σπιθα που θα αναψει παλι την φωτια
    Μπραβο στους δασκαλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΓΕ στο δάσκαλο, γίνεται πρότυπο για εμάς τους νέους εκπαιδευτικούς... Φθάσαμε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι έχουμε Ιστορία (ε, ντε, μη μας πούνε και φασίστες, έτσι προκαλούμε!)και πίστη σε κάποια ταλαίπωρα Ιδανικά (έτσι είμαστε γραφικοί και συντηρητικοί)...Μπράβο, προσυπογράφουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.