Tα πραγματικά σχέδια των δανειστών της Ελλάδας...

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μέσα από διαφορετικής ανάλυσης και οπτικής γωνίας άρθρα, αποκαλύπτονται...
τα πραγματικά σχέδια των δανειστών της Ελλάδας.
Λίγο πριν το ρολόι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα σημάνει μεσάνυχτα, είναι σαφέστερο από ποτέ κατά τα δύο τελευταία χρόνια ότι η υπόθεση της «σωτηρίας» της Ελλάδας κρύβει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που φαίνονται κι απ’ αυτά που παραδέχονται οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Καταρχάς το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, το Μνημόνιο, όπως αποδεικνύεται ακόμα και από τα λόγια των ίδιων των εμπνευστών του, απέτυχε στο στόχο του. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, αντικειμενικά διαπιστώνεται ότι οδήγησε στις εξής συνέπειες: Σε βαθιά ύφεση και σε ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας, σε κατάρρευση των κρατικών δομών, σε τρομακτική ανεργία και σε εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, σε υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, σε αύξηση του χρέους και επιμονή των ελλειμμάτων, σε διευρυνόμενη απώλεια εθνικής κυριαρχίας και εντέλει σε κανονική χρεοκοπία.
Κατόπιν τούτων, θα περίμενε κάποιος ότι οι δανειστές θα προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις, εντοπίζοντας τα λάθη και προσαρμόζοντας τις παραμέτρους του προγράμματος. Αντ’ αυτού, επανέρχονται –σε μια ήδη ισοπεδωμένη χώρα– ζητώντας ακόμη πιο σκληρά μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση.
Αυτή η συμπεριφορά, ανορθολογική σε πρώτη ανάγνωση, οδηγεί στη σκέψη ότι τελικά το Μνημόνιο δεν απέτυχε.
Απλά ο στόχος του δεν ήταν αυτός που έλεγαν οι δανειστές. Ο πραγματικός στόχος ήταν…

Σχόλια

  1. Αρίστο δες το πιο κάτω
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231148548
    και δες και την συνθήκη που ψήφισαν ΟΛΟΙ μαζί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.