O Aγοραστός στη μάχη του χιονιά..

Με 130 εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα επιχειρούσε στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κώστας Αγοραστός: «Παρά τα έντονα φαινόμενα καταφέραμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανοιχτό»
Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονες χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες) σε όλη την έκταση της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στους 7 ορεινούς όγκους της, από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτούργησε πολύ καλά και το βασικό οδικό δίκτυο παρέμενε ανοικτό το τελευταίο 48ωρο.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων είχαν θέσει σε επιφυλακή το απαραίτητο προσωπικό και τα απαιτούμενα μηχανήματα (εκχιονιστικά και άλλα). Στις περιπτώσεις που τα μηχανήματα δεν επαρκούσαν είχαν μισθωθεί ιδιωτικά μηχανήματα. Συνολικά 130 μηχανήματα ήταν σε επιφυλακή και επενέβησαν για να μείνει ανοικτό το κύριο οδικό δίκτυο.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη σε ένταση, έκταση και διάρκεια κακοκαιρία καταφέρνοντας να διατηρήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας ανοιχτό. Υπήρξε κατάλληλος συντονισμός έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο. Το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που έχουμε καταρτίσει ως Αιρετή Περιφέρεια λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Για το λόγο αυτό 130 μηχανήματα είχαν τοποθετηθεί σε επισημασμένα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ υπάρχουν και 14 σημεία αποθήκευσης αλατιού».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένουν σε ετοιμότητα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο όπου αυτό απαιτηθεί, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από την Κυριακή το βράδυ. Ακόμη εξήγησε ότι το δίκτυο της ΠΑΘΕ είναι στην ευθύνης της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» η οποία επιχειρεί με περίπου 30 μηχανήματα, ενώ το οδικό δίκτυο στα όρια των πόλεων και των κοινοτήτων ανήκει στους Δήμους.
Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες επισημαίνεται ότι η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για φαινόμενα παγετού, ενώ συστήνεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Σχόλια

  1. Καλά το Εθνικό δίκτυο η Περιφέρεια το καθαρίζει;
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.