Υπό διωγμό το iPad στην Κίνα

Οι κινεζικές αρχές άρχισαν πριν από λίγες ημέρες να αποσύρουν από τα ράφια των καταστημάτων το iPad της Apple. Αιτία είναι η συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Proview, η οποία έχει τα δικαιώματα για τη χρήση του όρου iPad στην Κίνα.
Έτσι, τουλάχιστον, αποφάσισε δικαστήριο της Κίνας πριν από λίγους μήνες. Η εταιρεία Proview κατοχύρωσε τον όρο iPad το 2000 και λίγο μετά τον πούλησε στην εταιρεία IP Application Development, η οποία με τη σειρά της τον παρέδωσε στην Apple.
Ωστόσο, η κινεζική δικαιοσύνη έκρινε ότι τα δικαιώματα χρήσης στην κινεζική αγορά εξακολουθούν να ανήκουν στην Proview και για το λόγο αυτό η Apple δε μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό τον όρο στα προϊόντα της.
Παραμένει άγνωστο αν η επιχείρηση των αρχών είναι εθνικής εμβέλειας ή αφορά συγκεκριμένες περιοχές. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι μεταπωλητές της Apple αποσύρουν οι ίδιοι τα iPad, έτσι ώστε να μη δεχτούν την "επίσκεψη" των αρχών. Για κάποιο λόγο, το iPad συνεχίζει να πωλείται κανονικά στα επίσημα καταστήματα της εταιρείας.
Η Apple θέλει να τελειώνει αυτή η ιστορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η κινεζική αγορά είναι τεράστια και ταχύτατα αναπτυσσόμενη, οπότε η κυκλοφορία του iPhone και του iPad είναι ζήτημα ύψιστης

Σχόλια