H KYBEΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ «ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ»

Η Κυβέρνηση των πενήντα υπουργών και υφυπουργών με τα όσα τεκταίνονται αυτές τις ημέρες εφαρμόζει ακριβώς την τακτική «ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ». Αντί να φροντίσει να νοικοκυρεύει το Κράτος, να εξαλείψει ή τουλάχιστον να περιορίσει τις σπατάλες και ν΄ αποφασίσει ότι θα θέσει τέλος στο καθεστώς τις μίζας και της ρεμούλας, το μόνο που πράττει είναι πως θα επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα και θα οδηγήσει τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Δεν είναι σε θέση να αξιώσει από την υπουργό της Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, την έκδοση μιας απλής υπουργικής αποφάσεως που προβλέπεται από την διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του Ν. 15661985 και η οποία ορίζει ότι:
«Τα διδακτικά βιβλία και τα βιβλία των εκπαιδευτικών χορηγούνται δωρεάν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς αντίστοιχα. 

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να καθιερωθεί η υποχρέωση των μαθητών να διατηρούν τα βιβλία σε καλή κατάσταση και να τα επιστρέφουν στο σχολείο στο τέλος του διδακτικού έτους, καθώς επίσης και  ότι οι κυρώσεις για τους μαθητές που παραβιάζουν αυτή την υποχρέωση,  την έχουν όσοι έχουν την επιμέλεια του μαθητή». Εάν είχε εκδώσει αυτή την απόφαση όλοι οι μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα είχαν τα βιβλία τους και ουδέν θέμα θα είχε δημιουργηθεί και ούτε βεβαίως θα εξετίθετο και η ίδια με τα όσα έλεγε σχετικά με τον χρόνο της χορηγήσεώς τους. Σε αυτή την εποχή της δεινής οικονομικής κρίσεως η υπουργός Παιδείας δεν έχει το θάρρος να εκδώσει αυτή την υπουργική απόφαση, από την έκδοση της οποίας το κράτος θα είχε εξοικονόμηση μιας δαπάνης 30.000.000 ευρώ!! Φαίνεται ότι έχει μείνει στο προεκλογικό σύνθημα  «λεφτά υπάρχουν»!! (Οι Γερμανοί μαθητές χρησιμοποιούν για έξι χρόνια τα ίδια βιβλία!!).
 Ούτε βεβαίως ο λαλίστατος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε θέση να σταματήσει τις μίζες με τις προμήθειες και το γλέντι των εκατομμυρίων ευρώ από την προμήθεια των ορθοπεδικών και όχι μόνον υλικών των Νοσοκομείων, όταν την ίδια στιγμή η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβάλλει πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων σε Βρετανική εταιρεία, που λάδωνε Έλληνες γιατρούς για να προμηθεύονται τα Ελληνικά Νοσοκομεία τα ορθοπεδικά υλικά της!! Εκτός εάν περιμένει από την ευρισκομένη μονίμως σε χειμερία νάρκη Ελληνική Δικαιοσύνη ν΄ ανακαλύψει τους εισπράττοντες τις μίζες!!!
Ούτε βέβαια υπάρχει πρωθυπουργός για να επιβάλει το νοικοκύρευμα στο κράτος, το οποίο εξακολουθεί να πορεύεται τον ίδιο δρόμο. Δεν μπορεί ν΄ αναμένουν οι πολίτες ότι μπορεί να υπάρξει ανόρθωση της χώρας από όλους αυτούς, οι οποίοι οδήγησαν την πατρίδα μας σ΄ αυτό το κατάντημα, όταν ακόμη και τώρα δεν είναι σε θέση (δεν θέλουν δηλαδή) να εκδώσουν μία απλή υπουργική απόφαση από την οποία θα υπήρχε εξοικονόμηση 30 εκ. ευρώ το έτος. Βέβαια στην περίπτωση αυτή δεν θα υπήρχαν ούτε οι προμήθειες ούτε και οι μίζες!! Η ανόρθωση, όμως, της πατρίδος προϋποθέτει την ύπαρξη στην ηγεσία της χώρας ηγετών και ανδρών αποφασισμένων και αυτούς έχει χρέος ο λαός ν΄ αναζητήσει και να επιβάλει για να τον κυβερνήσουν, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους τους ανεπάγγελτους και όλους όσους απομυζούν το δημόσιο χρήμα.
                Η  ΑΣΠΕ καλεί  όλους τους πολύτεκνους με τα παιδιά τους να κατέβουν στους δρόμους και να συμμετάσχουν δυναμικά στα  συλλαλητήρια που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.  Να αγωνισθούμε όλοι μαζί, για  να υπάρξει  αύριο στα παιδιά μας, για να συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάς ως χώρα και όχι  Hellas,  γιατί οι άτεκνοι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται για αυτό!
Ο Ελληνισμός θα φροντίσει τις επόμενες μέρες,  να γράψει και πάλι τη δική του  περήφανη σελίδα της ιστορίας του, ανατρέποντας και τιμωρώντας παραδειγματικά αυτούς  που ξεπούλησαν τη χώρα και την αξιοπρέπειά της.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Σχόλια