ΣΟΚ! «ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟΡΡΗΤΗ» ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δεν πέρασαν ούτε οχτώ ώρες από την ώρα που οριστικοποιήθηκε το δεύτερο πακέτο στήριξης και στο φως της δημοσιότητας βγήκε μια απόρρητη έκθεση – σοκ της τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι Financial Times έχουν στην κατοχή τους ένα 10σέλιδο κείμενο, στο οποίο αναλύεται η πορεία του ελληνικού χρέους, δείχνει ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο!

Κι αυτό γιατί, η εντεινόμενη ύφεση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα εκτροχιάσουν πλήρως την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα του χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάσει ενός σεναρίου που περιλαμβάνει η έκθεση, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί πολύ λιγότερο από όσο υπολογίζεται, στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι στόχου στο 120% του ΑΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πακέτο στήριξης 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ ευρώ που προβλέπει η ευρωζώνη» αναφέρουν οι Financial Times.

Το βασικό σενάριο για την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ στο τέλος της δεκαετίας, ενώ αναλυτική είναι και η λίστα όλων των στοιχείων που απέτυχαν στην Ελλάδα:

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα στοιχίσει 30 δισ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που αρχικά είχε στόχο 50 δισ. ευρώ και τώρα αναβάλλεται για μία 5ετία με στόχο 30 δισ.ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο.

Σχόλια