Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις...

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης
Έγραφα το πρωί, το πραγματικό περιστατικό με τους αναρχικούς στο καφενείο στη Ροτόντα (Γιατί όλοι οι αναρχικοί θώπευαν χθες τους όρχεις τους). Αυτούς δηλαδή που θωπεύουν τα γεννητικά τους όργανα, όταν βλέπουν στην τηλεόραση να μιλούν για τα κατορθώματά τους δημοσιογράφοι και πολιτικοί και να προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν με ...συσκέψεις επί συσκέψεων. Δεν μπορώ να..
σας περιγράψω με λόγια, το πόσο πολύ χλευάζουν αυτά τα παιδιά την αδυναμία του φαιδρού μας κράτους να τους αντιμετωπίσει.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις λοιπόν, είδα το μεσημέρι -και θα είδατε κι εσείς- και πάλι στα τηλεοπτικά κανάλια το ίδιο σκηνικό:
Ένα μάτσο φλύαρους δημοσιογράφους και ανευθυνοϋπεύθυνους, να προσπαθούν να εξηγήσουν, πώς μια χούφτα φοιτητές ακύρωσαν τις σημερινές εκλογές στο Α.Π.Θ.!
Και πάλι συζητήσεις επί συζητήσεων, αντιπαραθέσεις για το αν εκλήθη η αστυνομία, αν ήρθε, αν δεν ήρθε κι όλα αυτά τα διασκεδαστικά, την ώρα που ολιγάριθμες ομάδες επιβάλλουν για πλάκα, πανεύκολα την "άποψή" τους, σε ένα απολύτως γελοίο, αδύναμο, ανύπαρκτο κράτος.
Όπως καταλαβαίνετε, το πιό σίγουρο από όλα -με το έθιμο των αναρχικών- είναι ότι τα blue jeans τους θα ξεβάφουν όλο και περισσότερο στην περιοχή που τελειώνει το φερμουάρ....

Σχόλια